İsmail Kartal’lı Fenerbahçe geriden gelerek kazandı

Yayın tarihi: 19 Ocak 2022 Çarşamba 10:31 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 10:31 pm

Yenik duruma düştüğü maçta Altay’ı 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetimindeki ilk galibiyetini aldı.

Süper Lig’in 22. haftasında Altay’ı konuk eden Fenerbahçe, rakibini 2-1’lik skorla mağlup etti.

Sarı-lacivertli ekip son yedi lig maçındaki ikinci, İsmail Kartal yönetiminde ise ilk galibiyetini alırken, Altay’ın ise ligdeki 3 puan hasreti 15 maça çıktı.

Altay, maçın 14. dakikasında Ahmed Rayyan’ın golüyle öne geçti. Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri ise 37. dakikada İrfan Can Kahveci ve 71. dakikada Serdar Dursun kaydetti.

Fenerbahçe puanını 36’ya yükselterek maç fazlasıyla 3. sıraya yükselirken, Altay ise 18 puanda kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Fraport TAV Antalyaspor maçının ilk 11’ine göre kadrosunda 4 değişiklik yaptı. Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmada Berke Özer, Diego Rossi, Miha Zajc ve Mesut Özil’e şans vermezken, bu isimlerin yerine Ertuğrul Çetin, Miguel Crespo, Dimitris Pelkas ve Attila Szalai’yi sahaya sürdü.

Kartal, Altay karşısında kalede Ertuğrul Çetin’i görevlendirirken, savunma dörtlüsü Ferdi Kadıoğlu, Min-jae Kim, Serdar Aziz ve Attila Szalai’den oluştu. Orta sahada Miguel Crespo ile Jose Sosa’ya şans veren Kartal, kanatlarda ise Bright Osayi-Samuel ve Dimitris Pelkas’ı oynattı. Gol yollarında Serdar Dursun’a şans tanıyan Kartal, Serdar’ın arkasına ise İrfan Can Kahveci’ye görev verdi.

SZALAİ CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Sarı-lacivertli ekipte maç öncesinde sarı kart ceza sınırında olan Attila Szalai, maçın 23. dakikasında sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Szalai takımının Cumartesi günü Demir Grup Sivasspor ile deplasmanda oynayacağı maçta görev alamayacak.

ERTUĞRUL ÇETİN İLK KEZ 11’DE

Fenerbahçe’nin genç kalecisi Ertuğrul Çetin, Altay karşısında ligde ilk kez ilk 11’de forma giydi. 18 yaşındaki file bekçisi, Altay Bayındır ile Berke Özer’in yokluğunda maça ilk 11’de başladı. Ertuğrul, Fraport TAV Antalyaspor maçında Berke’nin sakatlanması sonrasında oyuna dahil olmuştu.

90’da penaltılar kaçtı, Trabzon galibiyetten oldu