İsmail Kartal: 3 puanı almaya geldik ve aldık

Yayın tarihi: 9 Aralık 2023 Cumartesi 10:18 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2023 Cumartesi 10:18 pm

Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 3-1 kazanılan Beşiktaş derbisinin ardından basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Bugün buraya 3 puanı almak için geldik ve aldık” dedi. Taraftarlar ile camia arasında önemli bir sinerji yakalandığını söyleyen Kartal, “Bunu sezon sonuna kadar devam ettirip mutlu sona ulaşacağız” dedi.

Süper Lig’in 15’inci haftasında Beşiktaş, sahasında Fenerbahçe’yi ağırladı. Hakem Atilla Karaoğlan’ın 3 penaltı kararı verdiği maçı Fenerbahçe 3-1 kazandı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, galibiyetin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“3 PUAN ALMAK İÇİN GELDİK VE ALDIK”

Kartal’ın açıklamaları şöyle:

“Bugün buraya 3 puanı almak için geldik ve aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Fenerbahçe taraftarının yarattığı bir fark var. Onların verdiği enerjiyle, onları mutlu edebiliriz diye bir sinerji ve iletişim var. Bunu da sezon sonuna kadar devam ettirip mutlu sona ulaşacağız.”

CRESPO TERCİHİ

Kartal Crespo’yu 11’de tercih etmesiyle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Sonuçta hem rakibimizin pozisyonuna hem de oyuncularımızın performansına göre değerlendirme yapıyoruz. Onun için ilk 11’de oynamasına karar verdik.”

“DJIKU’YLA MAÇTAN ÖNCE KONUŞTUM”

“Djiku’yla maçtan önce konuştuğumda, 42 gündür sakattı. Nasılsın oynayabilir misin dedim ‘Oynatırsan oynarım hocam’ dedi. 10 üzerinden kaç veriyorsun dedim. 6-7 yedi. O zaman 60-70 dakika oynarsın dedi. Daha sonra oyundan aldık.”

“FERDİ’Yİ SOL BEK OYNAMAYA İKNA ETTİM”

Kartal, Ferdi Kadıoğlu’nun performansıyla ilgili sorulan soruya ise şöyle cevap verdi:

“Ferdi benim evladım gibi. 2 sene önceki görevdeyken Ferdi sol bekte oynamayı kabul etmemişti. Sol bek bulamamıştık. Başkan ‘ne yapacaksın’ dediğinde ‘Ferdi’yi ikna edeceğim’ dedim. Hayatımı anlattım, nasıl sol bek oynadığımı anlattım. ‘Bek olarak çok daha fazla önün açılacak’ dedim. Ailesiyle görüşüp karar verdi, bek oynamayı kabul etti. Fenerbahçe’de oynadığı futbolla çok güzel şeyler kattı. İnşallah daha da iyi olacak.”

“CENTİLMEN BİR MAÇ OLDU”

“Beşiktaş büyük bir camia. Yeni yönetimi hayırlı olsun. Rıza Hoca benim arkadaşım kendisini çok severim. Onlar da en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Bugün çok fazla gerginlik olmadı. Centilmen bir maç oldu. Biz gerçekten iyi hazırlandık ve buna inanarak geldik. Bu reaksiyonu gösterdik ve maçı kazandık.”

“İYİ OYUNU SADECE FRED’E BAĞLAYAMAYIZ”

Kartal, sakatlığı atlattıktan sonra takıma olumlu bir katkı sağlayan Fred’in performansıyla ilgili de “Sadece Fred’e bağlayamayız. Futbol takım oyunu. Tabii ki Fred’in katma değeri var. Fred hem savunmadan hücuma, hem de hücumdan savunmaya geçişi iyi yapan bir futbolcu.” ifadelerini kullandı.

“SAMET’İN HATALARI OLABİLİR, FUTBOL HATA OYUNU”

Kartal, Samer Akaydın’ın performansıyla ilgili sorulan soruya, “Samet milli takım oyuncusu. Her oyuncumuz değerli. Şu anda da oynuyor. Fena maç çıkarmadı. Hataları olabilir. Futbol hata oyunu. Samet önemli oyuncularımızdan birisi. Yolumuza devam ediyoruz.” yanıtını verdi.

SARI KART AÇIKLAMASI

Kartal, maçta hakem Atilla Karaoğlan’ın kendisine gösterdiği sarı kartla ilgili ise “Bir pozisyon oldu. Hakemin görüp görmediğini anlamadım. Bir ayağım çizginin üstünde bir ayağım bir karış dışarıda. Hakem bana sarı kart gösterdi çizgiyi ihlal ettiğim için. Sonuçta kararları hakem veriyor. Ben pozisyonu ‘ne yaptım da kart gördüm’ diye izleyeceğim.” açıklamasını yaptı.

SERDAR AZİZ’İN DURUMU

Kartal, sakatlığı yeni atlatan Serdar Aziz’in durumuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Serdar Aziz şu anda yüzde 100 hazır değil. Bu hafta antrenmanda ısınma bölümüne aldık. Ama çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki hafta ufak ufak takımla çalışmalara başlayacak. Sağlık ekibiyle gün gün takip ediyoruz.”

SIKIŞIK FİKSTÜR VE YÜKSEK TEMPO

Kartal; lig, Avrupa ve milli mücadelelerin oyuncuların sakatlıklarına etkisi ve sıkışık fikstür ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Son 5 yıldır Avrupa ve dünya futbolundaki önemli futbol adamları, futbolcuların bu kadar fazla maç yapmasından şikayetçi. Hem Avrupa liginde, hem ligde hem de milli olarak üç kulvarda mücadele veriliyor. Maalesef buna bir çözüm aranıyor. Futbolun önde gelen yönlendiriciler, UEFA, FIFA’nın planları var. Bu çok yüksek bir tempo. Futbolcular da insan. Sakatlıklar bizim elimizde değil. Umarım buna çare bulurlar.”

Üç penaltı kararı verilen derbide kazanan Fenerbahçe: 1-3

Kaynak: TELE1