Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, dört-beş yıl içerisinde Türkiye ve İran’ın sıcak savaşa girebileceği uyarısında bulundu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin uçak kazasında hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor.

TELE1 ekranlarında Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programına katılan eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, İbrahim Reisi’nin hayatını kaybetmesinin ardından bölgede yaşanan gelişmelerin dört-beş yıl içerisinde bir sıcak savaş riski barındırdığı değerlendirmesinde bulundu.

“ÇOK FARKLI BİR ŞEY OLACAK”

Dikkat edilmesinde bu savaşta Türkiye ve İran’ın karşı karşıya gelebileceği uyarısını yapan İsmail Hakkı Pekin şu ifadeleri kullandı:

“Bizim bölgemizde Direniş Hattı dediğimiz Irak’ta, Suriye’de, Lübnan’da bir faaliyet göreceğiz. Herhalde yeniden bir sıcak çatışma göreceğiz. Ya İran geri çekilecek buradan ya da İran iddiasını devam ettirecek bu bölgelerde kalacak. Çünkü daha geçen gün Umman’da toplantu yaptılar Amerikalılarla İranlı yetkililer. O toplantıda hem nükleer enerjiyi görüşüyorlar hem de bu savaşın devam ettirilmemesi için ya da genişletilmemesi için gerekenleri görüşüyorlar. Çünkü bu savaşa hiçbir ülke hazır değil. Ülkeler sadece öne saldıkları vekilleri savaştırıyorlar. Onlar o savaşın sonuçlarına göre kendi stratejilerini belirliyorlar. Kendi depolarını dolduruyorlar, kendi silahlarını dolduruyorlar. Eski silahlarını satıyorlar. Önümüzdeki dört-beş sene sonra bir savaş çıkarsa -ki ben öyle değerlendiriyorum- bu savaş şimdiye kadar gördüğümüz savaşlardan çok farklı bir şey olacak gibi görünüyor. Bu savaşın tarafları dikkat etmezsek Türkiye ile İran olabilir.”

İran kaynıyor! Reisi’nin ölümünden sonra gece yarısı çifte suikast

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, dört-beş yıl içerisinde Türkiye ve İran’ın sıcak savaşa girebileceği uyarısında bulundu.