‘İşletmeyi kapatın’ talimatını veren, Denizli Valisi’nden sonra Recep Yazıcıoğlu gündem oldu

Yayın tarihi: 19 Ekim 2020 Pazartesi 9:43 am - Güncelleme: 19 Ekim 2020 Pazartesi 9:45 am

Denizli Valisi Ali Fuat Atik geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği koronavirüs denetiminde kendisine cevap vermeyen bir dönercinin işletmesini kapattırma talimatı vermişti. Bu olayın ardından 2003’te Denizli’de de valilik görevini yürüten Vali Recep Yazıcıoğlu’nun videosu sosyal medyada gündem oldu.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Covid-19 önlemleri kapsamında kentin en kabalalık caddesi olan Gazi Bulvarında denetim yapmıştı. Bu esnada, bir dönercinin kendisine cevap vermemesi ve ardından işletmenin kapatılması sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Vali kendisiyle ilgilenmeyen dönerciye kızınca işletmeyi kapattı

SÜPER VALİ GÜNDEME GELDİ

Bu olayın ardından, Türkiye’de bir dönemin en önemli yöneticilerinden biri olan ve ‘Süper Vali’ olarak bilinen Recep Yazıcıoğlu’nun Tokat Valisi olduğu dönemde başlattığı eğitim seferberliği videosu sosyal medyada gündem oldu. Tokat’a vali olarak atandığında Türkiye’nin en genç valisi unvanını elde eden Yazıcıoğlu, aynı zamanda kente çok sayıda okul ve sağlık ocağı yapılmasını sağlamıştı.

Bakan Koca söylüyor ama vali bile doğru dürüst takmıyor

1984 YILINDA ÇEKİLDİ

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Yazıcıoğlu’nun başlattığı eğitim seferberliğinden görüntüler yer alıyor. 1984 yılında çekilen bir videoda köyün muhtarının köylülere, ‘Vali beyin emri var danalarınızı satın okul yaptıracağız’ demesinin ardından köye okul yaptırılıyor. Vali Yazıcıoğlu ise olanları duyduktan sonra şaşkınlığını gizleyemiyor.