Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah, çocuk istismarından tutuklandı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2020 Çarşamba 11:05 am - Güncelleme: 2 Eylül 2020 Çarşamba 11:10 am

“Hele bir İslam Devleti kurulsun, en güzel sarığı biz sarıp en güzel cübbeyi biz giyeceğiz” açıklamasıyla tartışma yaratan Uşşaki tarikatının şeyhi Fatih Nurullah, müridinin 12 yaşındaki kız çocuğuna tacizden tutuklandı.

Uşşaki Tarikatı Şeyhi Fatih Nurullah bir müridinin 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar ettiği için tutuklandı. Tarikat üyeleri ise şeyhi şikayet eden babayı dövdü.

Odatv’den Sami Menteş’e konuşan görgü tanıkları, Nurullah’ın da yaşadığı dergahlarının bulunduğu Sakarya’nın Akyazı ilçesi Kuzuluk mahallesindeki binaya jandarmanın ve ardından birkaç kişinin geldiğini yaşanan tartışmadan sonra tarikat mensuplarının jandarmaların yanındaki bir adama saldırdığını söyledi. Görgü tanıkları, jandarmanın biber gazı dahi kullanmasına rağmen, müritlerin saldırısını güçlükle durdurabildiklerini anlattı. Kavganın ardından Fatih Nurullah gözaltına alındı.

ÇOCUĞUN BABASI DARP EDİLDİ

Jandarmaların Nurullah’ı gözaltına alma sebebinin, yakın zamana kadar annesiyle dergahta bulunan 12 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik taciz ihbarıydı. Jandarmanın yanında müritlerin saldırısına uğrayan çocuğunun babasının ise omzu kırıldı, beli ve kolundan yaralandı.

Nurullah’ın gözaltına alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Akyazı Cumhuriyet Savcısı, tacize uğrayan küçük kızın ifadesine başvurdu. Çocuk İzleme Merkezi, uzmanların eşliğinde alınan ifadesinde 12 yaşındaki Y. A. yaşadıklarını detaylarıyla anlatırken istismarın daha önce de tekrarlandığı ortaya çıktı.

12 yaşındaki Y.A., söz konusu dergahta 10 yaşında bir kız çocuğunun daha Nurullah tarafından istismar edildiğini söyledi. İfadede bulunan uzman da habere göre çocuğun ifadesinin “güvenilir” olduğunu söyledi.

MAHKEMEDEN ‘TUTUKLAMA’ KARARI

Perşembe akşam gözaltına alınan Fatih Nurullah, Pazartesi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Nurullah’ın tutuklanmasına karar verdi. Dava dosyasında Y.A.’nın ifadesinin haricinde Fatih Nurullah’ın Y.A.’nın babasıyla yaptığı ve yaşananları kısmen de olsa itiraf ettiği telefon görüşmesine ait ses kaydının olduğu da öğrenildi.

Habere göre Y.A.’nın ailesinin can güvenliklerinden endişeli ve çaresiz olduklarını söyledi. Tarikat müritlerinin aileyi, küçük kızın ifadesini değiştirmesi için ölümle tehdit ettiği de iddia edildi.

NE DEMİŞTİ?

Uşşaki şeyhi Nurullah, “Başörtü meselesi çözüldü değil mi? Tayyip Bey ‘bekleyin dedi, Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de… Vakti gelir” diyerek, müritlerinden sabırlı olmalarını istemişti.