İslam Memiş’ten yatırımcıya kritik uyarı: Yarın dananın kuyruğu kopacak

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2024 Çarşamba 5:05 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2024 Çarşamba 5:05 pm

İslam Memiş, ABD’de açıklanacak enflasyon verileriyle ilgili yatırımcıları bir kez daha uyardı. “Yarın dananın kuyruğu” kopacak diyen Memiş, altın ve para piyasalarında aşağı ya da yukarı yönlü sert kırılmalar yaşanabileceğine dikkat çekti.

Para piyasası ve altın uzmanı İslam Memiş, tv100’de bugün kaleme aldığı yazısında, yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu. Küresel piyasalar için yarının önemli olduğunu vurgulayan Memiş, “Yarın ve Cuma günü açıklanacak enflasyon verisi sonrasında sert dalgalanmalara neden olabilir” dedi.

“SERT KIRILMA KAÇINILMAZDIR”

Memiş, yazısının devamında ise “Aşağı ya da yukarı yönlü sert kırılma kaçınılmazdır. Hangi yöne kırılacağı net olarak belli değil. Piyasa o kadar sıkıştıki, gergin bekleyiş devam ediyor. Dar bant aralığına sıkıştı ve yarını bekliyor” dedi.

“DANANIN KUYRUĞU KOPACAK”

“Perşembe günü dananın kuyruğu kopacak” uyarısında bulunan Memiş, şunları söyledi:

Tüm ihtimaller yüzde 50 yüzde 50 Neden? Çünkü piyasa merkez bankalarının kontrolünde. Serbest piyasa fiyatlaması yok. Oyalamaya devam edecekler. Bu ortamda kısa vadeli pozisyon almak yürek ister! Perşembe günü dananın kuyruğu kopacak! Ona göre tedbir alırsınız.

ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 Haziran ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri 11 Temmuz 2024 Perşembe günü saat 15:30’da açıklanacak. Bu veriler, yatırımcıların kararlarını etkileyecek önemli ekonomik göstergeler arasında yer alıyor.

İslam Memiş ‘bu güne dikkat’ diyerek uyardı! İşte Altın, döviz, gümüş ve bitcoinde beklentiler…

İslam Memiş, ABD'de açıklanacak enflasyon verileriyle ilgili yatırımcıları bir kez daha uyardı. "Yarın dananın kuyruğu" kopacak diyen Memiş, altın ve para piyasalarında aşağı ya da yukarı yönlü sert kırılmalar yaşanabileceğine dikkat çekti. 

Kaynak: tv100