İslam Memiş’ten ‘büyük senaryo’: Hazırlıklı olun

Yayın tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi 3:35 pm - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 3:38 pm

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısıyla başlayan süreçte dengesiz davranan altın ve para piyasalarıyla ilgili yeni bir iddia ortaya attı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, geçen yıl koronavirüs salgınıyla başlayan ve Rusya’nın Ukrayna’yı saldırısıyla kontrol edilemez bir hale gelen ekonomik dalgalanmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Memiş Youtube’dan yayınlanan videosunda yeni bir operasyonun gelmekte olduğunu söyledi ve detayları anlattı.

Haber Global’in haberine göre son 1 yılda yaşanan kargaşaya dikkat çeken Memiş, “Görüyoruz ki enflasyonla mücadele kolay değil. Kurlarda şok ataklar, günlük hayatın pahalılaşması ve insanların fakirleşmesini görüyoruz. Kriz fırsatçılarını, manipülasyonu ve insanların psikolojik anlamda baskılandığını görüyoruz. Herkesin kafası karmakarışık oluyor. Korku ve panikle insanlara yüksekten alım yaptırıyorlar. Merkez Bankaları piyasalara o kadar bol para dağıttı ki bu enflasyonun zaten patlamaması mümkün değildi. Enflasyon bağıra bağıra geliyordu. Kuraklık kıtlık gibi felaketler, ticaret savaşları, jeopolitik riskler, Covid-19 derken kocaman yeni bir problem doğdu. Böyle bir senaryoyla karşı karşıyayız” dedi.

İslam Memiş: Elinizdeki varlıkları almak için bir tezgah kuruldu

‘YAPTIRIMLAR AÇIKLANIRKEN BİR ŞEYLER OLACAK’

Memiş, ‘art arda gelen manipülasyonlara karşı neler yapılması gerektiğini’ ise şöyle anlattı: “Burada büyük bir manipülasyon var, istikrar yok. İstikrarın olmadığı her yerde manipülasyona açık bir piyasa olur. Peki yapmanız gereken ne? Benim aldığım intibaya göre bu savaş çığırtkanlığıyla birlikte hazır dünya bu kadar ayağa kalkmış, herkes art arda yaptırım kararları uygularken bir şeyler olacak. Size kendi satın aldığım gaz maskesini göstererek günün birinde bu maskeleri bile emin olup para verip bulamayacak bir dünya topluluğu olacak. Bence insanları buraya hazırlıyorlar. Normal maskelerden gaz maskelerine geçen bir dünya profili görecek insanlar.

‘HAZIRLIKLI OLUN’

Bunun arkasında yatan çok büyük bir olay, senaryo şu: Enflasyon ile insanları fakirleştiren sistem insanların korku ve panikle bir tarafa itecekler, insanları sürekli fakirleştirecekler, yeni zamlar art arda gelecek, o kadar büyük manipülasyonlar göreceğiz ki kıtlık konuşulacak, nikel, alimünyum, çinko gibi metallerde sert yükselişler göreceğiz. Yani dünyada o kadar pahalı bir hayatı sunacaklar o yüzden size enflasyondan sonraki hiper enflasyon sürecini sürekli size anlatmaya çalışıyorum. Sadece petrol, emtia fiyatlarının yükselmesi değil buradaki mevzu. Mevzu, dünyada bütün kalemlerdeki hayat pahalılığı. Bunun altında yatan en büyük sebeplerden bir tanesi de enflasyonu hiçbir ülkenin önleyememesi, önleyemediği gibi manipüle edilmesi ve bütün suçun da savaşa dolayısıyla Putin’e atılması. ‘Eğer savaş çıkmasaydı, hayat bu kadar pahalı olmazdı’ şeklinde büyük bir senaryo hazırladılar. Bu senaryoya karşı hazırlıklı olun.

‘Savaş fiyatlaması var’ diyen İslam Memiş’ten altın uyarısı

‘CİDDİ MANİPÜLASYONLAR OLACAK’

İkincisi ise ülkemizde stokçuluk göreceğiz. Önümüzdeki haftadan itibaren içeride ciddi manipülasyonlar olacak. Un tarafında, yağ tarafında, bütün gıda grubu kalemlerinde olacak. İnsanlar yine korkuyla alışverişe ve stokçuluğa itilecek. Zamlar gelecek. Hem enflasyon var hem savaş manipülasyonu var bununla birlikte stokçuluk ve kriz fırsatçılığı da buna eklenecek. Önümüzdeki haftalardan itibaren artık herkesi korkuyla marketlere adeta yığacak. Marketlerde pazarlarda kuyruklar görülecek, sosyal medyada algı operasyonları göreceğiz. Neler göreceğiz neler. Lütfen bu algılara dikkat edin. Bunlar koca bir tezgahtır, manipülasyondur. Tarihte veriyorum önümüzdeki haftadan itibaren insanlar marketlerin önünde kuyruklara girecek. Kaos havası yaratılmaya çalışılacak. Stokçular bunu fırsata çevirmek için stok yapacaklar ya da büyük zamlar yapacaklar, mal yok diyecekler ve tane tane satacaklar. Önümüzdeki haftadan itibaren çok sık olarak sosyal medya operasyonlarına maruz kalacaksınız. Yeni dünya düzeninin amacı da bu bütün insanları korkuyla yatırıp korkuyla kaldırmak, insanları psikolojik anlamda bitirmek. Lütfen uyanık olun. Her gördüğünüze inanmayın.”

Merkez Bankası için güçlü faiz artışı ve görev değişikliği iddiası