İslam Memiş’ten altın ve döviz uyarısı! “Zarar edebilirsiniz”

Yayın tarihi: 7 Haziran 2023 Çarşamba 12:50 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2023 Çarşamba 12:50 pm

Döviz kurunda yaşanan artış sürerken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dikkat çeken uyarılarda bulundu. Memiş, “Sosyal medyadaki algılarla birlikte döviz ve kuyumculara giderse vatandaş zararla karşı karşıya kalabilir” dedi.

Döviz kurlarındaki artış devam ediyor. 14 Mayıs günü 20 lira bandını aşan dolar, yüzde 3’lük değer artışıyla 22 liranın da üzerine çıktı. 6 Haziran Salı günü 21,67’le tarihi zirvesini gören dolar bugün de 23 TL’nin üzerine çıktı.

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, dövizdeki artış devam ederken yatırımcılara, dikkat çeken uyarılarda bulundu.

TGRT’ye konuşan Memiş, şunları söyledi:

“Seçimden önce dövizle ticaret yapan ve altın borcu olan vatandaşlarımıza yıl içerisinde hazirandan sonra 24-25 dolar TL kuru, 27-28 euro/TL kurunda, bin 450 devamında bin 550 lira seviyesine kadar gram altın/TL’de düşüncelerimi sık sık paylaşıyordum.

Ancak yine bugün yaşanan fiyatlara baktığımızda döviz kurlarında altın fiyatlarında döviz kurlarında, altın fiyatlarında yaşanan değer artışına baktığımız zaman nedenler var: Baskılanan bir kur vardı karşımızda bu serbest bırakıldı. Dolar paritesi 1,07 seviyesinin aşağısına sarktı burada tekrar doların güçlenmesine neden oldu.

Döviz kurunun serbest bırakılması burada en önemli faktör. Yeni ekonomi yönetimi şu an bir şey planlıyorlar. Bu planlamanın şu an ne demek olduğunu izah etmek zor. Bu kurları karşısında gören vatandaş panikle bir alım yapmaması konusunda uyarılarımı devam etmek isterim.

“NORMAL BİR FİYAT YOK KARŞIMIZDA”

Normal bir fiyat yok karşımızda. Merkez Bankası’ndan herhangi bir açıklama gelmeden yapılan hamleleri doğru bulmuyorum. Tekrar hızlı bir gerileme bekliyorum. Sosyal medyadaki algılarla birlikte döviz ve kuyumculara giderse vatandaş zararla karşı karşıya kalabilir. Dolar kurunda ve gram atlındaki yükselişlerde de uyarılarda bulundum. Seçimlerden sonra hızlı ve sert bir düşüş yaşamıştık.

“BU FİYATLARLA DÖVİZ, ALTIN ALMAK YANLIŞ BİR KARAR”

Yeni kabinenin işe başlamasının üçüncü gününde hemen bu kabineden bir şey beklememek gerek. Bu fiyatlarla alım yapan vatandaşların yanlış karar verdiğini düşünüyorum. Bu fiyatlardan döviz altın gümüş almak yanlış bir karar. Borsada kar satışları gelebilir. Borsa yıl içerisinde dolarla beraber yükselecek. Sürekli kazandıran bir piyasa karşımızda olmayacak.”

Yeni kabine sonrası İslam Memiş’ten yatırımcılara ‘Pazartesi’ uyarısı