İslam Memiş altın ve para piyasaları için uyardı! ‘Yatırımcıyı rahat oturtturmayacaklar’

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 3:59 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 3:59 pm

İslam Memiş, son günlerde Ukrayna – Rusya savaşı haberlerinin para ve altın piyasalarında oluşturacağı etkiyi, “Bu yıl yatırımcıyı rahat oturtturmayacaklar” diye yorumladı.

Rusya-Ukrayna savaşı çıkacağı şeklinde bir algı operasyonu yapıldığını ve böylece bir manipülasyon operasyonu düzenlendiğini söyleyen İslam Memiş, “Sık sık bu yıl hiçbir yatırımcıyı rahat bir şekilde oturtturmayacaklar. Algıyla manipülasyonla elinizdeki varlıkları alacaklar. Bu yüzden uzun vadeli yatırımcı olun, sepet yapın ve pariteyle işlem yapın” dedi.

Kripto paralara da değinen Memiş, “Bitcoin tarafında ise yüzde 7’ler 8’ler seviyesinde sert düşüşler gördük. Bitcoin 38 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Şu anda 39 bin 170 dolar seviyesinde. Savaş iddialarıyla birlikte kripto paralardan çıkış yapıp altında pozisyon alanlar bu durumlarını korudu. Çünkü altın jeopolitik riskler olması halinde güvenli liman olarak görülüyor. Bu hafta altınların satan kripto para yatırımcılarının tekrar kripto piyasasına giriş yapacağını tahmin ediyorum. Bu nedenle kriptolardaki düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Hatta 50 bin dolar seviyesine kadar yükselen bir trendi yakından takip etmeyi sürdüreceğim” dedi. İslam Memiş ayrıca kısa vadeli al satlardan uzak durulması konusunda takipçilerini de uyardı.

İslam Memiş’ten altın tahmini

EURO
Euro TL kuru 15.49 lira seviyesinde. Dolar kuruna bağlı olarak kendine yön vermeye devam ettiğini gözlemliyoruz.
Euro dolar paritesi 1.1373 seviyesinden haftaya başladı. Burada 1.13-1.14 bandını takip etmeye devam ediyorum. 1.13 seviyesinin altına sarkarsa 1.1280 seviyesini destek seviyesi olarak takip etmeyi sürdüreceğim.

GRAM ALTIN
Gram altın TL fiyatı geçen hafta 835, 838 lira seviyesine kadar yükseldi. Şu an itibariyle 825 lira seviyesinde olduğunu gözlemliyoruz. Altının gram fiyatı, altının ons fiyatındaki geri çekilmeyle haftaya düşüşle başladığını gözlemliyoruz. Bu hafta gram altın fiyatını 810 lira destek seviyesi ile 840 lira seviyesinden takip edeceğim. Bu haftaki bant aralığı bu, 810 ile 840 lira arasında bir dalgalanma beklediğimi söyleyebilirim.

ONS ALTIN

Ons altın 1887 lira seviyesinde. Geçen cuma günü ons altındaki balon patlayabilir diye uyarılarda bulunmuştum. Bu uyarılarım yine geçerliliğini koruyor. 1908 dolar seviyesini direnç seviyesi olarak takip ediyorum. 1870 dolar seviyesini ise bu hafta için destek seviyesi olarak takip edeceğim.