İskoçya Başbakanı’nın Gazze’de mahsur kalan yakınlarından haber

Yayın tarihi: 11 Ekim 2023 Çarşamba 3:41 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2023 Çarşamba 3:41 pm

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, Filistinli eşi Nadia El-Nakla’nın Gazze’de mahsur kalan anne ve babasının hayatta olduğunu açıkladı. Yusuf “Durum kesinlikle vahim” dedi.

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, Filistinli eşi Nadia El-Nakla’nın Gazze’de mahsur kalan annesiyle babasının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Al Jazeera’da yer alan habere göre, Yusuf, eşinin ailesinin şu anda Gazze’de olduğunu ve durumu “dehşet verici” olarak nitelendirdiklerini söyledi.

Yusuf, “Bu sabah kayınvalidemden hayatta olduklarına dair bir haber aldık ve duymak istediğimiz de buydu. Onlar için korkunç bir geceydi” dedi. Eşinin ailesi hakkında bilgi veren Yusuf, “İçinde bulundukları bina sallanıyordu. Dört küçük çocuk gece boyunca çığlık atıyordu. Son erzaklarına kadar tüketmiş durumdalar. Durum kesinlikle vahim” ifadesinde bulundu.

Yusuf, eşinin İskoçya’da yaşayan annesiyle babasının, İsrail ve Gazze’deki gelişmeler sırasında kayınpederinin 92 yaşındaki hasta annesini ziyaret için Gazze’de bulunduklarını ve bölgede mahsur kaldıklarını aktarmıştı.

İskoçya Başbakanı: Kayınvalidemle kayınpederim Gazze’de mahsur