İskenderun Limanı’ndaki yangına müdahale devam ediyor

Yayın tarihi: 8 Şubat 2023 Çarşamba 9:25 am - Güncelleme: 8 Şubat 2023 Çarşamba 7:27 pm

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sonrasında İskenderun Limanı’nda devrilen bir konteynerde başlayan yangın, üçüncü gününde de sürüyor. Yangının sabah saatlerinde kontrol altına alındığı belirtilse de akşam saatlerinde yeniden alevlerin yükseldiği görüldü.

Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Hatay’daki İskenderun Limanı’nda devrilen konteynerlerde çıkan yangın sürüyor.

Dün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçaktan “yangın söndürme topu” da alevleri söndürmeye yetmedi.

İskenderun Limanı’nda depremin ardından yangın çıktı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), müdahalenin ardından önce “İskenderun Limanı’nda meydana gelen yangın, Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler ve Hava Kuvvetlerimize ait uçağın havadan müdahalesi ile söndürüldü” açıklaması yaptı. Ancak daha sonra açıklama revize edildi ve “İskenderun Limanı’nda meydana gelen yangına, Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler ve Hava Kuvvetlerimize ait uçak ile havadan müdahale edildi” ifadeleri kullanıldı.

EKREM İMAMOĞLU: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangının kontrol altına alındığını ve tümüyle söndürülme çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Hatay İskenderun Limanı’ndaki yangın kontrol altına alındı, tamamen söndürülmesi için tüm ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor.”

BAKANLIK’TAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, İskenderun Limanı’ndaki yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İskenderun Limanı’ndaki yangının denizden, karadan ve havadan müdahaleyle kontrol altına alındığını kaydedildi.

Söz konusu limanda gemi elleçleme hizmetlerinin verilemediği ifade edilen açıklamada, bekleyen gemilerin diğer tesislere yönelmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, körfezdeki diğer liman tesislerinde operasyonlar için engel bulunmadığı ifade edildi.

YANGIN TEKRAR BÜYÜDÜ

Sabah saatlerinde İskenderun Limanı’ndaki yangının kontrol altına alındığına dair gelen bilgi ve açıklamalardan sonra akşam saatlerinde yangın tekrar büyüdü.

Rüzgarın etkisiyle yeniden büyüyen yangına itfaiye ekipleri karadan müdahale ediyor.