İşkenceyle öldürülen genç kadının cansız bedenini yayınlanması infiale neden oldu

Yayın tarihi: 14 Şubat 2020 Cuma 4:57 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2020 Cuma 4:57 pm

Meksika’nın başkenti Mexico City’de birlikte olduğu erkek tarafından bıçaklanarak öldürülen 25 yaşındaki bir kadının cesedinin bazı basın organlarında yayımlanması infiale neden oldu.

BBC Tükçe’nin haberine göre; ülkede bugün ve yarın protesto eylemlerinin düzenlenmesi bekleniyor. İnsan hakları grupları, kadın cinayetlerinde davaların çoğunun çözülemediğini ve faillerin cezasız kaldığını söylüyor.

Meksikalı yetkililere göre, polis Pazar günü Ingrid Escamilla’nın cesedini evinde buldu. Escamilla’nın 46 yaşındaki erkek arkadaşı Eric Francisco Robledo, olay yerinde gözaltına alındı. Polis aracına bindirilirken vücudu kan lekeleriyle kaplı olan Robledo, şiddetli bir kavga sonrasında kız arkadaşının kendisini bıçakla öldürmeye çalıştığını, öldürdükten sonra yakalanmamak için cesedi parçalamak istediğini söyledi.

DAHA ÖNCE DE ŞİKAYETTE BULUNMUŞ

Robledo’nun eski eşinin daha önce ev içi şiddet nedeniyle polise iki kez şikayette bulunduğu belirtiliyor.

Kadın cinayetlerine karşı aylardır gösterilerin düzenlendiği ülkede soruşturma dosyasının ve sızdırılan ceset fotoğraflarının bazı gazete ve internet sitelerinde yayımlanması halkın öfkesini daha da tırmandırdı. Bir bulvar gazetesi haberinin başlığında “Aşk Tanrısı’nın suçu” dedi.
Fotoğrafları yayımlamayı suç haline getirecek yasal düzenleme

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, fotoğrafları sızdıranların cezalandırılmasını isterken, Mexico City Savcılığı bu konuda da soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Saldırıya uğrayan kişilerin fotoğraflarını yayımlamayı suç haline getirecek bir yasal düzenleme yapılacağı belirtiliyor. Meksika’da 2019’da en az 1006 kadın cinayeti işlendi. Bir yıl önce bu sayı 912’ydi.