İşkence raporu krizinin yaşandığı Ankara Barosu İnsan Haklar Merkezi’ne yeni yönetim

Yayın tarihi: 17 Şubat 2022 Perşembe 4:21 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe 4:21 pm

İşkence iddialarıyla ilgili hazırlanan raporu yayınlamayan Ankara Barosu, İnsan Hakları Merkezi’ne istifa eden yöneticilerin yerine avukatlar atadı.

FETÖ üyeliği suçlamasıyla gözaltına alınan şüphelilere Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde işkence yapıldığı iddialarıyla ilgili hazırlanan raporun yayınlanmaması üzerine istifaların yaşandığı Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi yönetimine atanan avukatlar belli oldu.

Yeni yönetimde, eski yönetimden istifa etmeyen tek kişi olan Hediye Gökçe Baykal’ın İnsan Hakları Merkezi Başkanı olarak görevlendirilmesi dikkat çekti.

Şimdiye kadar hep merkez üyeleri arasından atama yapılırken merkez üyesi olmayan Hatice Yıldız, Semih Ecer ve Merve Elif Güracar ile birlikte başkan yardımcısı olarak atandı. Esra Nur Saraçoğulları Özbey ise genel sekreterlik görevine geldi. Pınar Tuna Ermumcu ve Buğra Rahmi Bardakçı da divan üyesi oldu.

İstifalardan önce 9 olan divan üyeliği sayısı, yeni atamalarla birlikte 7’ye düşürülmüş oldu.

NE OLMUŞTU?

Ankara Barosu yönetimi, FETÖ üyeliği suçlamasıyla gözaltına alınan şüphelilere Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde işkence yapıldığı iddialarını araştıran İnsan Hakları Merkezi üyesi avukatların hazırladığı raporu yayınlamamıştı.

Bunun üzerine Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi’nin başkan yardımcıları Gizay Dulkadir ve Sercan Aran ile divan üyeleri Deniz Can Aydın ve Nadire Nurdoğan görevlerinden istifa etmişti. (ANKA)