İşkence görüntülerini paylaşan İrem Ay’dan uzaklaştırma kararı

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 5:51 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2022 Cuma 5:51 pm

Ayrıldığı eşi tarafından şiddet gördüğü fotoğrafları paylaşan İrem Ay, mahkemeye başvurarak Berkay Saner’inde aralarında olduğu 4 kişi hakkında 2 aylık uzaklaştırma kararı aldırdı.

Ankara’da yaşayan sosyal medya fenomeni İrem Ay, ayrıldığı eşi Berkay Saner’in kendisine şiddet uyguladığı fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşmıştı. İrem Ay, sosyal medyada da büyük tepki toplayan eski eş Berkay Saner hakkında, avukatı Gül Atar aracılığıyla mahkeme başvurarak tedbir kararı talebinde bulundu. Talebi değerlendiren İstanbul 1. Aile Mahkemesi, ABD’de de yaşayan Berkay Saner’e ile Saner’in anne, baba ve ablasına tedbir kararı uygulanmasına karar verdi.

İKİ AY UZAKLAŞTIRMA KARARI

Kararda, 4 kişinin 2 ay süre ile İrem Ay’ın yaşadığı konuta, iş yerine yaklaşmamasına şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ile davranışlarda bulunmamasına, iletişim aracıyla rahatsız etmemesine karar verildi. Mahkeme kararında, tedbir kararının ihlal edilmesi halinde 3 günden başlayacak şekilde zorlama hapsi uygulanacağı belirtti.

NE OLMUŞTU?

İrem Ay, boşandığı erkekten şiddet gördüğü anlara ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak yardım istedi. Ay, adalet çağrısında bulundu. Ay’ın paylaştığı fotoğraflarda boşandığı Berkay S.’nin gülerek başında bekleyip selfie çektiği Ay’ın ise darbedildiği bu nedenle vücudunda çok sayıda morluklar olduğu, başka bir fotoğrafta ise vücudunda kesikler bulunduğu ve kan kaybettiği görüldü.

İşkence görüntülerini sosyal medyadan paylaştı! Başında beklemiş