İşitme engelli gence işkence eden Fırat Delikanlı tahliye edildi

Yayın tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe 12:52 pm - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 12:52 pm

‘Fırat Delikanlı’ olarak bilinen Fırat Kaya, işitme engelli Engin Elekçi’ye yaptığı işkence sonra tutuklanmıştı. Tahliye edilen ‘Fırat Delikanlı’nın yeniden tutuklanması için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

Fırat Delikanlı ismi ile bilinen Fırat Kaya iş verme vaadiyle Aydın’da yaşayan işitme engelli Engin E.’yi İzmit’e çağırdı. Fırat K., Engin E.’yi işportada bir gün çalıştırdıktan sonra parasını aldı ve bir bağ evinde darp edip, ardından görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

İşkenceye maruz bırakılan Engin E.’nin şikayeti üzerine işkenceci Fırat K. ile olay anında beraber oldukları ileri sürülen E.M. ile M.A. gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Fırat K. ve yanında bulunan 2 kişi, “Kasten adam öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişisel verileri hukuka aykırı bir şekilde yayma” suçlamasıyla Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.

Olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlatan Kocaeli polisi Fırat K.’yı ve olayla ilgisi olduğu belirlenen Emrah M. ve Murat A., Salih Ö. ve Ersin K.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Kocaeli Adliyesi’ne sevk edilen şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fırat K. ve beraberindeki 4 sanığın da işitme engelli olduğu öğrenildi.

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, 5 sanığın ayrı ayrı “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan 5 yıl, “özel hayatın gizliliğini” suçundan 2 yıl 6 ay, “hakaret” suçundan 5 ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Ayrıca Fırat K.’ye “yağma” suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Sanıkların tutuklu bulundukları süre, almış oldukları toplam ceza miktarı sebebiyle tahliyelerine karar verildi.

FIRAT DELİKANLI TUTUKLANSIN

Şahsın tahliye edilmesinin ardından sosyal medyada #FıratDelikanlıTutuklansın etiketi ile bir çalışma başlatıldı. Kullanıcılar yetkililere seslenerek şahsın tutuklanması gerektiğini ifade etti.

İşitme engelli genci öldüresiye döven ‘Fırat Delikanlı’ tutuklandı