İşinden istifa ederek tek başına dünya turuna çıktı!

Yayın tarihi: 4 Mart 2020 Çarşamba 9:31 pm - Güncelleme: 4 Mart 2020 Çarşamba 9:31 pm

25 yaşında üniversiteden mezun olduktan sonra iş hayatına başlayan Yağmur Arat, çalıştığı kurumdan istifa ederek tek başına dünya turuna çıktı.

Tek başına dünya turuna çıkan YouTuber Yağmur Arat, yeni çıkan kitabı ‘Bir Yol Bin İhtimal’ de kendisinin değişimini ve seyahatlerinde yaşadıklarını anlattı.

Şimdi tüm bu macerasını anlattığı ‘Bir Yol Bin İhtimal’ adlı kitabı satışa sunuldu.

Tükenmez Haber’den Niay Göl’ün sorularını yanıtlayan Arat, “İş hayatının benim yaşam tarzıma uygun olmadığını gördüm. Sonra istifa ettim. Daha düşük bir gelirle freelance işlerde çalıştım. Ondan sonra her şeyimi satıp dünya turuna çıktım” dedi.

Arat, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun olduktan sonra, bir yıl enerji sektöründe çalıştı.

Dokuz-Altı çalışırken hep bir şeyleri kaçırıyormuş gibi hissetti ve bir karar vererek çalıştığı iş yerinden istifa etti.
İstifa ettikten sonra bir süre freelance işler yaparak geçimini sağlarken, tek yön bir bilet aldı ve hayalindeki dünya turuna doğru adım attı.

Dünya turuna başladığında cebinde sadece sattığı eşyalardan kalan parası vardı.

Tüm bu imkansızlıkların içerisinde yeni bir hayata başlayan Arat, daha sonra kendi adına açtığı Yağmur Arat YouTube hesabı üzerinden seyahatlerde çektiği videoları paylaşmaya başladı.

Sosyal medya paylaşımları ile birlikte yüz binlerce takipçiye ulaştı.

İlk olarak Hindistan’dan başlayan yolculuğu, Japonya’ya, Afrika’ya,Güney Amerika’ya kadar uzandı. Binlerce insanla tanıştı, binlerce hikaye biriktirdi.

Maceranın görünen kısmından ziyade arka planda hissettiği duyguları kaleme alan Yağmur Arat, ‘Bir Yol Bin İhtimal’ kitabını çıkarttı.