İsim isim birden fazla maaş alan AKP’lilerin listesi

Yayın tarihi: 10 Haziran 2021 Perşembe 11:26 am - Güncelleme: 10 Haziran 2021 Perşembe 7:44 pm

AKP’li birçok isim gündeme birden fazla maaş alması sebebiyle gelmişti. CHP’li Deniz Yavuzyılmaz’ın da sık sık dile getirdiği isimlere son olarak TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’de eklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) birden fazla maaş alan Cumhurbaşkanlığı bürokratları, başdanışmanları ve kurul üyelerini listeledikleri bir çalışma düzenledi. CHP’nin düzenlediği çalışmanın yanı sıra AKP’li Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül’ün çift maaş aldığı ortaya çıktı. Dün CHP’li Deniz Yavuzyılmaz’ın gündeme getirdiği bu habere bugün bir yenisi daha eklendi. TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT’den 15 bin, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden ise 14 bin 500 civarı maaş aldığını itiraf etti.

Varlık Fonu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Salim Arda Ermut’un aynı zamanda TÜPRAŞ Yönetim Kurulu üyeliğine atandığı gündeme geldi. Ermut’un iki kurumdan 66 bin 917 lira maaş aldığı ortaya çıktı. Yine Yavuzyılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar’ın aynı zamanda Emlak Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu ortaya çıkardı. Yavuzyılmaz, çift maaş alan Bakan Yardımcısı Birpınar’ın aylık gelirinin 45 bin 917 lira olduğunu ileri sürdü.

Çift maaş aldığını söyleyen RTÜK Başkanı: Bu yasal ve etik

 

CHP’nin düzenlediği çalışmada yer alan isimler şu şekilde:

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDA BİRDEN FAZLA MAAŞ ALANLAR

Fahrettin Altun (Borsa İstanbul), Ali Taha Koç (Türksat), Metin Kıratlı (Borsa İstanbul), Uğur Ünal (TDİ), Yunus Arıncı (VakıfBank, Borsa İstanbul), Arda Ermut (THY, Varlık Fonu), Mehmet Zahid Sobacı (BİK Yönetim Kurulu Başkanı), Maksut Serim (Halkbank), Sefer Turan (TTNET), Hamdi Kılıç (BİK), Fecir Alptekin (BİK), Saadet Oruç (BİK), Mehmet Akarca (BİK), Muhammet Mücahit Küçükyılmaz (BİK), Ahmet Karayiğit (Kamu Görevlileri Etik Kurulu), Hasan Nuri Yaşar (YÖK); Yiğit Bulut (Türk Telekom), Meltem Taylan Aydın (Halkbank), Cemil Ragıp Ertem (VakıfBank), Gülnur Aybet (Ziraat Bankası), Asım Aykan (Etik Kurulu Üyesi).

Cumhurbaşkanı başdanışmanı maaşı da alan eski milletvekilleri ise Mehmet Uçum, Seyit Sertçelik, Gülay Samancı, Rehe Denemeç, İhsan Şener, Oktay Saral, Mustafa Akış, Ayşe Türkmenoğlu, Gülşen Orhan, İsrafil Kışla ve Hamza Yerlikaya olarak belirlendi.

BİRDEN FAZLA MAAŞ ALAN BAKANLAR VE VEKİLLER

Çalışmada birden fazla maaş alan eski bakanlar;

Naci Ağbal (Vakıf Katılım), Faruk Çelik (Ziraat), Atilla Koç (Turkcell), Abdülkadir Aksu (VakıfBank), Mehmet Hilmi Güler (Turkcell, Belediye Başkanı), Köksal Toptan (Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı) diye sıralandı. CHP’nin çalışmasında birden fazla maaş alan eski milletvekilleri ise Şahap Kavcıoğlu (VakıfBank), Sadık Yakut (VakıfBank), Halil Aydoğan (VakıfBank), İsmail Alptekin (VakıfBank), Mahmut Kaçar (Ziraat Bankası), Gülseren Topuz (Takasbank), Nureddin Nebati (Türk Telekom), Salim Dursun (Türk Telekom), Edibe Sözen (BİK, Rektör), Ziyaeddin Akbulut (Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyesi).

BÜYÜKELÇİ MAAŞI ALAN ESKİ VEKİLLER

Çalışmada büyükelçi maaşı alan eski bakan, milletvekilleri ve bürokratlar ise Egemen Bağış, Lütfullah Göktaş, Ayşe Hilal Sayan Koytak, Merve Kavakçı, Hasan Murat Mercan, Abdülkadir Emin Önen, Şaban Dişli, Tülin Erkal Kara, Zekeriya Akçam olarak sıralandı.

BAKAN YARDIMCILARI OLAN YAKINLAR VE VEKİLLER

Çalışmada bakan yardımcısı olan aile yakınları Fatma Varank, Ayşe Ergezen, Mehmet Fatih Kacır, Mehmet Hadi Tunç, Hadir Alpaslan olarak sıralanırken; bakan yardımcısı maaşı alan eski vekiller ise Fatih Metin, Zekeriya Birkan, Ahmet Koca, Halil Erdemir, Mehmet Ersoy, Suay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu olarak belirlendi.

TRT Genel Müdürü’nden çift maaş itirafı

Yine Kartal İmam Hatip yine çift maaş!