IŞİD’li sanığın eşi: İHH yardımlarını Suriye’de biz dağıttık

Yayın tarihi: 9 Haziran 2021 Çarşamba 5:18 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 5:19 pm

10 Ekim Ankara Katliamı’nın firari sanıklarının yargılandığı davada tanıklar dinlendi. Duruşmada 10 Ekim Katliamı davası tanığı, IŞİD’li sanığın eşi  Merve Dündar, İHH üzerinden gelen yardımları Suriye’de dağıttıklarını söyledi.

10 Ekim Ankara Katliamı’ndaki firari sanıkların yargılandığı davanın duruşması bugün Ankara Adliyesi’nde, 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu’nun bildiridiğine göre sanıklardan bazılarının eşlerinin tanık olarak dinleneceği duruşma, müştekilerin yoklamasının alınması ve mahkeme başkanının katılanlara yönelik tanık beyanlarına müdahale edilmemesi yönündeki uyarısıyla başladı.

Katliam sanıklarından Savaş Yıldız’ın eşi Hülya Yıldız tanık olarak dinlendi. Yıldız, eşiyle 6 yıldır görüşmediğini, eşinin hala Suriye’de olduğunu bildiğini söyledi. Hülya Yıldız, 2015 yazında eşiyle kaçak olarak Suriye’ye geçtiklerini anlattı.

İHH’DAN GELEN YARDIMLARI SURİYE’DE IŞİD MİLİTANLARI DAĞITMIŞ

Firari sanıklardan Ömer Deniz Dündar’ın kardeşi IŞİD militanı Mahmut Gazi Dündar’ın eşi olan tanık Merve Dündar, sanık Walentina, Ömer Deniz Dündar ve Muhammed Zana Alkan’ı tanıdığını, 2018’den beri kendilerinden haber almadığını, yaşayıp yaşamadıklarını bilmediğini söyledi. 10 Ekim 2015’te Suriye’de olduğunu söyleyen Dündar, Suriye’de bulunduğu sürece İHH üzerinden gelen yardımları kocasıyla birlikte dağıttıklarını ve 2020 yılında kaçakçılara 12 bin dolar ödeyerek Türkiye’ye döndüğünü anlattı.

Mahkeme heyeti, Yunus Durmaz’ın tapeleri ve dosyanın tutuklu sanığı Erman Ekici’nin dijital materyalleri için yeniden müzekkere yazılması ile IŞİD içerisinde uluslararası düzeyde ajan olarak bilinen Kuteybe Hammet’in tanık olarak dinlenmesi dışında, avukatların tüm taleplerini reddederek duruşmayı 3 Eylül 2021 tarihine erteledi.