IŞİD’in kuryesi seyyar sütçü çıktı!

Yayın tarihi: 30 Ocak 2024 Salı 10:37 am - Güncelleme: 30 Ocak 2024 Salı 10:37 am

Tacikistan asıllı IŞİD’li terörist İstanbul Pendik’te seyyar süt satan bir kişinin örgütün önemli konumdaki kuryelerinden biri olduğunu itiraf etti.

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ndeki Pazar ayinine silahlı saldırı düzenlendi. Kar maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan hayatını kaybetti. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler yakalanırken saldırıdan kısa süre sonra olayla bağlantısı olduğu tespit edilen kişilere ait çok sayıda adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınanların sayıları 51’e yükseldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyı terör örgütü IŞİD’in yaptığını değerlendirdiklerini duyurdu.

“PENDİK’TE OTURUYOR, SEYYAR SÜT SATIYOR”

Halktv.com.tr’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, terör örgütü IŞİD’in 18 mensubuna yönelik hazırlanan iddianameye, kritik görevler üstlenen itirafçının ifadeleri damga vurdu.
IŞİD’lilerin Afganistan’a gönderilmesinde etkin bir rol alan Tacikistan asıllı 46 yaşındaki Abdulmusair Gulboev, silah ve patlayıcı bulmak için de görev aldığını anlattı. İfadesinde, Azeri asıllı 30-32 yaşlarındaki Anas adındaki bir kişiye ilişkin de bilgi veren Gulboev “Anas seyyar süt satıyor. Kapalı bir aracı var. Pendik Kavakpınar’da oturuyor. Anas, benden 4-6 kişilik Türklerin olduğu bir grubun geçiş belgelerini hazırlamamı istedi” dedi.

“TÜRK ŞAHISLARIN RESİMLERİNİ BANA ATTI”

Bu kişinin, kaçakçılara verilmek üzere 2 bin dolar verdiğini anlatan Gulboev “Türk şahısların resimlerini bana attı. Ancak bu şahısların isimlerini söylemedi. Ben bu şahısların evraklarını hazırladım ve zamanı bilmediğim bir vakitte şahıslar sınırı geçtiler. Ancak İran sınırında çatışmalar olduğunu görünce geri döndüler ve Türkiye sınırında Türk askerlerine yakalandılar” diye konuştu.

Santa Maria Kilisesi saldırısında IŞİD izi: Gözaltı sayısı 51’e yükseldi

Kaynak: TELE1