IŞİD’in arşivi ele geçirildi! Peş peşe operasyon yapıldı

Yayın tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi 7:44 am - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 7:44 am

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın aylar süren takibi sonucunda tespit ettiği terörist Muhammed Elali’nin hard diskinden örgüt arşivi çıktı. Ele geçirilen hard diskte yapılan incelemelerde bin 200 adet video içerisinden 3 bin örgüt mensubuna ait görüntüler tespit edildi. Yine fotoğraflardan da yeni isimler tespit edildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’ suçlamasıyla hakkında arama kararı bulunan Muhammed Elali isimli şüpheli emniyet güçleri tarafından geçtiğimiz günlerde yakalandı. Şüpheliye ait bulunan hard diskten ve çeşitli dijital materyaller, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube tarafından inceleme altına alındı. Güvenlik kuvvetleri tarafından yapılan incelemelerde, IŞİD terör örgütüne ait çatışma ve infaz görüntülerinin yanı sıra örgütü övücü ve örgüt mensuplarını motive edecek tarzda propaganda içerikli bin 200 adet video tespit edildi. Söz konusu videolarda yaklaşık 3 bin örgüt mensubuna ait görüntünün yer aldığı belirlenirken şüphelilerin tespiti için kapsamlı çalışma başlatıldı.

DÖKÜMANLARA EL KONULDU

Yapılan imaj incelemelerinde ayrıca 170 bin adet fotoğraf ve görüntü içerisinde örgütün yöneticileri ile aynı karede bulunan yaklaşık bin örgüt mensubuna ait bilgiler ele geçirildi. Yapılan incelemeler kapsamında MİT ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı İstanbul’da 10 kişiye yönelik operasyon düzenledi. Yürütülen eş zamanlı operasyonlarda Abdulhamıd A., Abdullah F., Atheer A., Mahmud M., Muhammed İ., Monzer K., Muhammed H., Muhammed A., isimli şüpheliler saklandıkları adreslerde yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin adreslerinde yapılan incelemelerde dijital materyallerine ve örgütsel dokümanlara el konuldu. 

KAFA KESEN IŞİD’Lİ DE YAKALANDI

Ele geçirilen materyallerde Monzer K., isimli şüphelinin Almanya ülkesine yönelik bir tehdit videosunda bulunduğu, 2 şahsın kurşunlanarak infaz edildiği, diğer bir videoda ise Muhammed H., isimli şüphelinin elinde bulunan bıçakla 8 kişinin başını kesmek suretiyle infaz ettiği belirlendi. Savcılıkta işlemleri tamamlanan aralarında Muhammed H.’nin de olduğu şüphelilerden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Daha önce de IŞİD’in Türkiye yöneticisi Kasım Güğler yakalanarak Suriye’den Türkiye’ye getirilmişti. Güler’in itirafları sonucu da kritik bilgiler öğrenilmişti.

Şüphe üzerine durdurulan kişiden ‘anahtarlık tabanca’ çıktı