IŞİD’e karşı ‘son operasyon’ başladı

Yayın tarihi: 11 Mart 2019 Pazartesi 11:39 am - Güncelleme: 11 Mart 2019 Pazartesi 11:39 am

Suriye’de IŞİD’in elindeki son kale olarak nitelendirilen Bahuz köyü ablukaya alındı. Koalisyon uçakları silah deposunu vururken, Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ‘taarruz emri’ verildiğini açıkladı.

Suriye’de IŞİD’in elinde bulunan ve son kale olarak nitelenen Bahoz köyüne yönelik saldırı başladı. Koalisyon güçleri silah deposunu havadan vururken, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) de karadan saldırdı.

Euronews türkçe’nin yayınladığı bilgiye göre, ABD’nin de desteklediği Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ülkenin doğusunda çok küçük bir alanda sıkışan IŞİD’e teslim olması için tanınan sürenin dolduğunu ve ön saflardaki askerlere taarruz emri verildiğini açıkladı.

Sosyal medya üzerinden de açıklama yapan Bali, “Harekete geçmeye ve IŞİD’in elinde ne kaldıysa son vermeye hazırız” ifadeleri kullandı.

SDG Medya Birimi Başkanı Mustafa Bali, ön saftaki güçlerin ilerlemek için emir aldıklarını ve bu akşam her an harekete geçilebileceğini belirtmişti. Geçtiğimiz ay binlerce IŞİD üyesinin teslim olduğunu belirten Bali IŞİD’in kontrolündeki son toprak parçasında herhangi bir sivilin varlığının gözlemlenmediğini vurguladı.