IŞİD para trafiğini Türkiye üzerinden yönetiyor! İşte ABD bakanlığının yayınladığı harita

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2019 Çarşamba 5:28 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2019 Çarşamba 5:35 pm

ABD Hazine Bakanlığı Dış Varlıklar Kontrol Dairesi Başkanlığı (U.S. Department of the Treasury’s Office of Foreign Assets Control -OFAC), İŞİD Terör Örgütü’nün para trafiğinin önemli bir bölümünü Türkiye üzerinden gerçekleştirdiğini bildirdi.

Yılmaz Polat / Washington

Hazine Bakanlığı IŞİD’nin Türkiye’de döviz bürolarının bulunduğunu da öne sürdü.

Buna göre, İŞİD’in para trafiğini yöneten Irak merkezli Rawi ailesine ait ‘Rawi Network’ün Türkiye’de Samsun, Şanlıurfa ve İstanbul’da döviz büroları var. Rawi Ağı’nı yöneten ailenin Türkiye, Belçika, Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren 6 üyesi kara para aklamak ve para transferinde IŞİD Terör Örgütü’nin finansmanında oynadığı rol nedeniyle ABD tarafından yaptırım listesine alındı.

Tele1 ve ABC Gazetesi Washington temsilcisi Yılmaz Polat’ın haberine göre;  Açıklamada, Türkiye ve Irak’taki liderlik rolünü üstlenen Saddam Hüseyin’in Cumhuriyet Muhafızları ordusunda eski bir komutan olan Mushtaq Rawi’nin bir süre Belçika’da oturduğu ve IŞİD’in para operasyonlarını yönettiği bildirildi.

Açıklamada, Mushtaq’ın oğlu Muhannad’in 2017 yılında Bağdat’tan Samsun’a giderek döviz bürosunu işlettiği bilgisine de yer veriliyor.

(AL-ARD AL-JADIDAH MONEY EXCHANGE COMPANY (a.k.a. AL ARDH AL JADIDA; a.k.a. AL-ARDH AL-JADEEDA EXCHANGE COMPANY; a.k.a. NEW LAND MONEY EXCHANGE COMPANY), Iraq; Hajin, Dayr az Zawr Province, Syria; Sanliurfa, Turkey; Phone Number -; alt. Phone Number 964805611259; alt. Phone Number 9647905886647 [SDGT].)

(AL-RAWI, Muhannad Mushtaq Talib Zghayir Karhout (a.k.a. TALIB, Mohanad M.; a.k.a. TALIB, Muhannad Mushtaq; a.k.a. ZUGHAYAR, Muhanad Mushtaq; a.k.a. ZUGHAYAR, Muhanad Mushtaq Talib), Baghdad, Iraq; Samsun, Turkey; DOB 26 Dec 1996;)

(AL-RAWI, Umar Talib Zughayr (a.k.a. AL-HASHIMI, Umar Talib Zughayr; a.k.a. AL-RAWI, ‘Umar Talib; a.k.a. AL-RAWI, Umar Talib Zughayr Karhoot; a.k.a. ZGHYR, ‘Umr Talib; a.k.a. “AL-RAWI, Abu Umar”), Samsun, Turkey; al-Qa’im, Anbar Province, Iraq; Mersin Province, Turkey;)

ABD Hazine Bakanlığı , İŞİD’in Türkiye, Irak, Suriye ve Belçika üzerinden yürüttüğü para trafiğini gösteren bir de harita yayınladı.