IŞİD katliamında hayatını kaybeden Korkmaz Tedik’in adının parka verilmesi AKP’yi rahatsız etti

Yayın tarihi: 10 Aralık 2020 Perşembe 2:37 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2020 Perşembe 2:37 pm

IŞİD tarafından 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden Korkmaz Tedik’in Antalya’da bir parka adının verilmesine AKP ve MHP’li meclis üyeleri karşı çıktı. Tedik’in babası Erdoğan Tedik, “Bir barış mitinginde hayatını kaybeden bir insanın adının bir parka verilmesi MHP’li, AKP’li meclis üyelerini niye rahatsız ediyor? ” diye sordu.

Antalya Konyaaltı Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısında, Ankara Garı’nda IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 103 kişiden biri olan Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyesi Korkmaz Tedik’in isminin Konyaaltı’nda bir parka verilmesine AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri karşı çıktı.

AKP Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar tarafından yapılan açıklamada Sarısu Mahallesi’nde yeni yapılan bir parka Emek Partili Korkmaz Tedik’in isminin verilmesine karşı çıktıkları belirtildi. AKP’li Tayfun Bayar gerekçe olarak Korkmaz Tedik’in HDP yanlısı olduğunu iddia etti.

Yapılan açıklama ile ilgili Antalya Sokakları’na konuşan Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik “Bir çok ilde belediyeler parklara, kütüphanelere katledilen Barış Elçileri’nin isimlerini veriyorlar. Burada da Muratpaşa Belediyesi bir parka verdi oğlumun ismini. Konyaaltı Belediyesi meclisi de böyle bir karar aldı. Belediye meclisine, başkanına bu konuda duyarlı herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Erdoğan Tedik “Bir barış mitinginde hayatını kaybeden bir insanın adının bir parka verilmesi MHP’li, AKP’li meclis üyelerini niye rahatsız ediyor? Oğlum demokrat, halkını seven, ülkesini seven insan güzeli bir insandı” şeklinde konuştu.