İşçiye tekme atana ödül gibi atama

Yayın tarihi: 9 Ocak 2022 Pazar 1:08 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2022 Pazar 1:08 pm

Soma faciasında yerdeki madenciyi tekmeleyerek ‘iş göremezlik raporu’ alan dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müşaviri Yusuf Yerkel, Frankfurt’a ‘Ticari Ateşe’ olarak atandı.

Manisa’nın Soma ilçesinde 2014 yılında meydana gelen ve 301 emekçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan madenci katliamının ardından ilçeye giderek özel harekatçıların yere yatırdığı bir madenciyi tekmeleyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski müşaviri Yusuf Yerkel, Frankfurt Başkonsolosluğu’na Ticari Ataşe olarak atandı.

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre Yerkel, maaşını Euro olarak alacak, ayrıca ev kirası, çocuklarının masrafları devlet tarafından karşılanacak. Yine euro bazındaki tüm masraflarını da Türkiye Cumhuriyeti ödeyecek.

Yerkel, 13 Mayıs 2014’teki Soma maden faciasından sonra Başbakan Erdoğan bölgeye gittiğinde protestocu Erdal Kocabıyık koruma araçlarından birine tekme atmıştı. Bu hareket üzerine özel harekat polisleri Kocabıyık’ı yere yatırmıştı. O sırada arabasına binmek üzere olan Yerkel, yanına geldiği protestocuyu birkaç kez tekmelemişti. Yerkel, olayın hemen ardından ayağı incindiği gerekçesiyle “iş göremez” raporu aldı.

Limak’ın Çanakkale Köprüsü reklamını sadece TELE1 yayınlamadı