İşçiler gözaltına alındı, Limak ‘İlgimiz yok’ dedi

Yayın tarihi: 11 Ekim 2023 Çarşamba 12:43 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2023 Çarşamba 4:14 pm

Finans Merkez Bankası şantiyesinde haklarını alamadıkları için eylem yapan işçiler gözaltına alındı. Limak Holding gözaltına alınan işçilerin alt yüklenici personeli olduğunu belirterek “İlgimiz yok” dedi.

Kıdem tazminatı ve fazla mesailerini alamayan Limak Holding’e bağlı Finans Merkez Bankası şantiyesinde çalışan 6 inşaat işçisi eylem başlattı. İşçiler eylemlerinin ikinci gününde şantiyenin girişini kapattı. İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat İş), Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol Sendikası (Dev Yapı İş) öncülüğünde örgütlenen işçilere özel güvenlik müdahale etti. İşçiler polis tarafından gözaltına alındı.

LİMAK: İLGİMİZ YOK, ALT YÜKLENİCİ PERSONELİ

Limak Holding konuya dair bir açıklama yaparak gözaltına alınan işçilerin alt yüklenici personeli olduğunu açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

“İstanbul Finans Merkezi’ndeki Merkez Bankası inşaatında çalışan bazı işçilerin gözaltına alındığına dair haberle ilgili açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Öncelikle haberdeki yanıltıcı iddiaların aksine olayın ve işçi taleplerinin Limak Holding’le bir ilgisi olmadığını belirtiriz. Söz konusu inşaatta çalışan ve yöneticilerin ofise girmesini engelledikleri için gözaltına alınan yedi işçinin Limak Holding ile bir bağı yoktur. İşçiler, alt yüklenici personelidir. Tüm ödemeleri alt yüklenici tarafından yapılmaktadır. Limak Holding’in, alt yükleniciye ödenmemiş borcu bulunmamaktadır. Haberlerde Limak Holding bağının kurulmaması konusunda hassasiyetinizi rica ederiz.

Saygılarımızla, Limak Holding.”

Akbelen’de orman katliamı yapan Limak’a bakanlıktan ödül