İşçiler direniyor! TRT’den ‘o konuya’ değinmeden röportaj

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2019 Salı 9:01 am - Güncelleme: 23 Temmuz 2019 Salı 9:01 am

Kırşehir’de bulunan PETLAS/AKO fabrikasında çalışan işçiler, kötü çalışma koşulları ve insanca yaşayabilecek ücret istemeleri nedeniyle DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’na üye oldu. Sendikaya üye olan 47 işçi işten çıkartılmıştı. TRT Haber, fabrikadaki yetkilerle yaptığı görüşmede sanki fabrikada işçilerin işten çıkarılması durumu söz konusu değilmiş gibi o konuya hiç değinilmeyen bir röportaja imza attı.

TRT, Kırşehir PETLAS/AKO Fabrikası’nda 47 işçinin Nakliyat-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartılmasını görmezden gelip, PETLAS yetkilileri ile özel röportaj yaptı.

Odatv’de yer alan habere göre, Nakliyat İş Sendikası ve işten atılan işçiler geçen hafta PETLAS/AKO fabrikası önünde basın açıklaması yapmıştı. TRT Haber o basın açıklamasını görmezden geldi. TRT Haber eylemden 5 gün sonra yani 21 Temmuz tarihinde “Emek İster” programında PETLAS fabrikasına giderek, Bir lastiğin üretimiyle ilgili aşamaları ve PETLAS yetkilileri ile röportaj yaptı.

TRT Haber, fabrikadaki yetkilerle yaptığı görüşmede sanki fabrikada işçilerin işten çıkarılması durumu söz konusu değilmiş gibi o konuya hiç değinilmeyen bir röportaja imza attı.

“LASTİK KADAR DEĞER VERİLMEDİ”

Kırşehir Anıt Meydanı’nda işlerine geri dönebilmek için imza standı kuran işçiler, “Bizler daha insanca yaşayabilecek bir ücret ve insan onuruna yaraşır çalışma koşulları istiyoruz. PETLAS’ın Kırşehir bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir işletme olduğunu biliyoruz. Ancak bizlere bu şirkette üretilen “Lastik” kadar değer verilmediğini halkımızın bilmesini istiyoruz” ifadelerine yer vermişti.