İşçiler ayakta: Torba yasaya hayır

Yayın tarihi: 3 Kasım 2020 Salı 11:41 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2020 Çarşamba 12:07 am

 Emekçiler ve sendikalar esnek ve kısmi çalışmayı içeren torba yasa teklifine tepki göstermeye devam ediyor. Son olarak Twitter’da sesini yükselten işçiler “Torba yasaya hayır” ve “Dokunma kıdem tazminatıma” dedi.

Meclis’e getirilecek 25 yaş altı ve 50 yaş üstündeki çalışanlar için belirli süreli sözleşmelerin iki yıla kadar koşulsuz olarak yapılmasına imkan veren esnek çalışma düzenlemesine içeren torba yasaya sendikalardan, sivil toplum örgütlerinden, siyasi partilerden ve emekçilerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Son olarak, bugün 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmeye yönelik torba yasaya tepki gösteren DİSK, HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ ortak bir açıklama yayınlayarak “Esnek çalışmaya dönük düzenlemeler geri çekilmelidir” demişti. DİSK ve çeşitli siyasi parti örgütleri ile emek güçleri de İstanbul’da eylem düzenleyerek “Kıdem tazminatı hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz” demişti.

“DOKUNMA KIDEM TAZMİNATIMA”

Meclise getirilmesi planlanan yasaya ilişkin tepkiler gelmeye de devam ediyor. Twitter’da başlatılan ‘Dokunma Kıdem Tazminatıma’ ve ‘Torba Yasaya Hayır’ etiketlerinde buluşan işçiler ve sendikalar söz konusu torbaya yasaya karşı tek ses oldu.

Söz konusu paylaşımların bazıları şöyle:

 

DİSK YARIN MECLİS ÖNÜNDE

Öte yandan DİSK, yarın (4 Kasım Çarşamba) saat 12.00’de Meclis önünde basın açıklaması gerçekleştirileceğini duyurdu. Basın açıklaması, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri ve sendika başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek.

DİSK tarafından “Kıdem tazminatı ve emeklilik hakkını savunmak için meclis önündeyiz!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmeye yönelik torba yasa tasarısına karşı işyerlerindeki ve meydanlardaki eylemlerin ardından TBMM önündeyiz.

Genel Başkanımız Arzu Çerkezoğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri ve sendikalarımızın başkanları 4 Kasım 2020 Çarşamba günü saat 12:00’de TBMM Dikmen Kapısı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecekler.”