İş insanlarından Merkez Bankası başkanına ‘sattığımız dövizi yerine koyamıyoruz’ isyanı

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 6:33 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 6:33 am

TOBB’un düzenlediği ve TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun katıldığı toplantıda iş insanları “Sattığımız dövizi aynı kurdan alamıyoruz. ” diyerek alınan kararlara isyan etti.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun önceki gün katıldığı TOBB Sektör Meclisleri İstişare Toplantısı’nın yankıları devam ederken ilginç detaylar da ortaya çıktı:

Ekonomist Remzi Özdemir: Merkez Bankası bugün yaklaşık 500 milyon dolarlık bir müdahale yaptı

Toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben ve üç kamu bankası genel müdürünün de katılacağı bildirilmişti. Ancak Akben ile üç kamu bankasının genel müdürü toplantıda yoktu. Bu durum kredi sorunu yaşadıkları kamu bankalarının genel müdürlerini de toplantıda görmek isteyen meclis üyelerince tepkiyle karşılandı.

TOPLANTIYA KATILANLARA RİCADA BULUNDU

Toplantının basına kapalı bölümünde, bilgilerin dışarıya çıktığına işaret edilerek kayıt-çekim yapılmaması konusunda katılımcılardan “ricada” bulunuldu. Bu söylenirken “Biz bir aileyiz” vurgusu da yapıldı. Kavcıoğlu da, bu konuda örnek vererek İSO’daki toplantıda kimseye stokçu demediğini ileri sürdü.

CHP’den vahim rapor! “Merkez Bankası 50 milyar dolar sattı”

İş dünyası, ekonomide sürekli “üç ay sonra, altı ay sonra düzelecek” söylemi kullanılmasını eleştirdi. Sürekli yanıltıldıklarına işaret eden temsilciler, “Bu tür açıklamalar yapılmasa daha dinamik davranırız” dedi.

“DÖVİZİ BOZDURUNCA AYNI KURDAN ALAMIYORUZ”

İhracat gelirlerinin yüzde 40’ının TCMB’ye satılması zorunluluğu da eleştirildi. Şöyle vurgular yapıldı: “Niye bize bunu zorluyorsunuz? Dövizi bozdurunca aynı kurdan alamıyoruz. Zarar ediyoruz. Maliyeti yüzde 3 civarında. Niye yüzde 3 zarar edelim? Döviz bozdurma mecburiyeti getiriyorsunuz. Mal alacağız. Dövizi yeniden yerine koyamıyoruz.”

Birce Akalay dolar haberini paylaşıp isyan etti! ‘’Yargılanacağınız günleri görmek ümidi ile”