‘Adalet ve ekonomi reformu için kapıları ilk çalınan patronlar memnun

Yayın tarihi: 27 Kasım 2020 Cuma 4:24 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2020 Cuma 4:32 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TÜSİAD ile ‘yeni dönem’ sonrası kurulan ‘ilk temas’ ile ilgili, “Verimli bir toplantı oldu. Görüşmelerimizi yarın TOBB heyetiyle, önümüzdeki günlerde de diğer kuruluşlarla sürdüreceğiz” dedi. Görüşmeye ilişkin TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ise, “Ülkemizde ekonomi ve hukuk alanında çözümlerin, yapıcı bir istişare ortamında ele alınmasından büyük memnuniyet duyduk” açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elbvan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile yaptığı görüşme sonrası ilk açıklamalar geldi. Bakan Elvan’ın iş dünyasına yönelik mesajlarının ardından yapılan ilk görüşme Dolmabahçe’de gerçekleşti.

BAKAN ELVAN: VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU, YARIN TOBB İLE SÜRDÜRECEĞİZ

Elvan görüşmenin ardından Twitter hesabından, “İlk görüşmemizi TÜSİAD heyeti ile gerçekleştirdik. Verimli bir toplantı oldu. Görüşmelerimizi yarın TOBB heyetiyle, önümüzdeki günlerde de diğer kuruluşlarla sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

TÜSİAD: BÜYÜK MEMNUNİYET DUYDUK

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Dolmabahçe’deki görüşme sonrası açıklama yaptı. Kaslowski, “Ülkemizde ekonomi ve hukuk alanında çözümlerin, yapıcı bir istişare ortamında ele alınmasından büyük memnuniyet duyduk. Toplantı kapsamında ekonomik istikrar ve hukuk reformları ile ilgili atılabilecek adımlar konusundaki TÜSİAD görüşlerini sunduk” dedi.

Karlowski, “Bu alanlardaki reformların güven ve yatırım ortamı bakımından çok önemli olacağını düşünüyoruz. İş dünyası paydaşları ile iletişimin süreklilik arz etmesini önemsiyor, yapılacak tüm istişareler çerçevesinde reform adımlarının atılacağına inanıyoruz. Sayın Bakanlarımıza bugün sağladıkları istişare ortamı için içtenlikle teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan görüşmeye Bakan Elvan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanı sıra Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, başkan yardımcıları Bahadır Balkır ve Murat Özyeğin ile TÜSİAD yönetim kurulu üyeleri katılmıştı.