İş başvurusu yapıp taciz edilen kadınlar sosyal medyada birleşti

Yayın tarihi: 8 Aralık 2021 Çarşamba 5:20 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2021 Çarşamba 5:20 pm

İş başvurusu için bir firmaya başvuru yapan kadın, şirket yetkilisinden gelen mesaj karşısında şoke oldu. Ağza alınmayacak hakaretler edilen kadın, sohbeti sosyal medyada paylaşınca bir çok kadın aynı dertten mustarip olduğuna dair paylaşımlar yapmaya başladı.

Kadına şiddetin bu kadar yoğun ve gündem olduğu dönemlerde maalesef şiddet sadece fiziki değil, psikolojik olarak da devam ediyor. İş başvurularında, çalıştıkları ofislerde, yolda, evde sürekli taciz, şiddet ve mobbinge uğrayan kadınlar, her ne kadar seslerini duyurmaya çalışsa da bu vakalar son bulmuyor.

Kadın istihdamının artmasının savunulduğu bu günlerde, kadına istihdam sağlamak için karşılığında ahlaksız tekliflerde bulunan yetkililer oldukça atmış vaziyette. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntüde iş başvurusu yapan kadının günaydın mesajına geri dönmeyişi üzerine şirket yetkilisi “İnsan bir günaydın der, bu ne ego anlamadım. Hem egolu hem aç olunmaz” diyerek yanıt veriyor. Devamında ağza alınmayacak hakaretler eden yetkilinin mesajı üzerine sosyal medyada bir çok kadın aynı dertten muzdarip olduğuna dair paylaşımlar yapmaya başladı.