İş Bankası’nın hazineye devri mümkün mü? CHP’den Erdoğan’a yanıt

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2020 Perşembe 3:01 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2020 Perşembe 3:34 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 1963’te Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı, 1993’te de Ankara 3. Ticaret Mahkemesi’nin 842 sayılı kararını hatırlatarak, İş Bankası hisselerinin hazineye devrinin mümkün olmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında İş Bankası tartışmaları hakkında konuştu.

Erdoğan İş Bankası hisseleri için süre verdi: Bir an önce sonlandırın!

“DÜŞÜNCEMİZ ÇOK NET”

Altay, “İş Bankası’yla ilgili düşüncemiz çok net. Geçmişte de tek adam yönetimlerinde ve darbe dönemlerinde Atatürk’ün vasiyeti anayasaya aykırı bir şekilde çiğnenmiştir. Ama Türkiye normalleştiğinde hukuk devleti işlemeye başladığında Atatürk’ün vasiyeti gereği, Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün hisselerini temsilen 4 kişisini, üyesini ya da üyesi olmayabilir. Orada Atatürk’ün vasiyetini temsilen tutar. Bu bundan sonra da böyle olacaktır” dedi.

“SAYIN ERDOĞAN’IN BUNU OKUMASINI TALEP EDERİM”

Altay, “Orta yerde bu anayasa varken, bunun aksi olamaz. 11.10.1963’te Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar çok açık ve nettir. Sayın Erdoğan’ın bunu da okumasını talep ederim. Ve Ankara 3. Ticaret Mahkemesi’nin 1993’e 842 sayılı kararını da okumasını dilerim.

ÇÖKME OPERASYONUNUN ZARARINI ERDOĞAN BENDEN İYİ BİLİYORDUR

Böyle bir bankaya, Atatürk’ün vasiyetini çiğneyerek, ayaklar altına alarak çökme operasyonunun en çok Erdoğan’a, Ak Parti’ye ve Türkiye ekonomisine zarar vereceğini, hiç merak etmeyin sayın Erdoğan benden iyi biliyordur. Dolayısıyla İş Bankası’yla ilgili bir tartışmaya girmeyi lüzumsuz iş olarak giriyoruz. Böyle bir şeyin olabilmesi, orta yerde bu anayasa varken mümkün değil. 12 Eylül 1980 askeri darbesinde olduğu gibi bir dönem Türkiye’de vardır deniyorsa ona bir şey diyemem. Demokrasinin gelmesini beklerim. Demokrasinin çalıştığı günleri beklerim” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay

 

Nişan yapılan mahallede 30 kişi koronavirüse yakalandı

TÜİK açıkladı… Cirolarda büyük düşüş