İrlanda’da para dağıtan bozuk ATM’nin önünde kuyruk oluştu

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2023 Perşembe 11:01 am - Güncelleme: 17 Ağustos 2023 Perşembe 11:01 am

İrlanda’daki bir bankaya ait ATM‘lerde talep edilenin üzerinde para vermesi, ATM’lerde uzun sıralar oluşmasına neden oldu. Bunun üzerine bazı bölgelere polis gönderildi.

İrlanda’da Bank of Ireland’a ait bazı ATM’ler, teknik sorun sebebiyle talep ettikleri miktardan daha yüksek miktar para verirken, hesabında para bulunmayan müşterilerin de para çekmesine izin verdi. Durumun sosyal medyada yayılması söz konusu ATM’lerde uzun sıralar oluşturdu.

Polis,  40 farklı noktada “olağan dışı insan hareketliliği ve gürültü” ihbarı yapıldığı belirtilirken, bu noktalara polis gönderildi.

‘İŞLEMLER HESAPLARA YANSITILACAK’

Bankadan yapılan açıklamada, ATM ve banka mobil uygulamasında teknik bir sorun yaşandığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

“Müşterilerimize normal limitlerin üzerindeki para transferi ve çekme, ödeme işlemlerinin hesaplarına yansıtılacağını hatırlatmak isteriz. Müşterilerimizin bakiyelerini kontrol edemediğinin bilincindeyiz ancak fazladan para çekme ve transfer yapmamanız gerekir.”

Banka, daha sonra teknik sorunun çözüldüğünü ve hem ATM’lerin hem de mobil uygulamanın normal şekilde çalışmaya başladığını duyurdu.

Göcek sahillerinde “imkansız” lafına yer yok! Denizin üzerinde yüzen ATM