İrfan Fidan ve eşi Sibel Özalp Fidan’dan Ahmet Şık hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 15 Aralık 2020 Salı 9:02 am - Güncelleme: 15 Aralık 2020 Salı 9:03 am

Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve eşi Sibel Özalp, İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık’ın sosyal medya paylaşımları ile ilgili ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

Halen Yargıtay 12. Ceza Dairesi Başkanlığı üyeliği yapan İrfan Fidan ve eşi Sibel Özalp Fidan, milletvekili Ahmet Şık’ın sosyal medya paylaşımlarının ‘hakaret, iftira’ amaçlı “hayal mahsulü ve kurmaca” olduğunu belirterek Şık’ın cezalandırılmasını talep etti. Fidan ailesinin avukatının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, “Yargıtay üyesi olarak Anayasa Mahkemesi üyeliğine adaylığı bulunan İrfan Fidan’ın terör örgütleri tarafından o görevde bulunmamasını istemeleri gayet doğaldır” ifadesi yer aldı.

Habertürk’ün haberine göre; suç duyurusu dilekçesini Yargıtay üyesi İrfan Fidan ve eşi Sibel Özalp Fidan adına avukatları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundu.

İki ayrı dilekçe olarak yapılan suç duyurusunda, Ahmet Şık tarafından 11 Aralık 2020’de Twitter’dan yaptığı paylaşımda isim belirtilmese de İrfan Fidan’ın hedef alındığının açık olduğu belirtildi.

Yapılan paylaşımlarla “İrfan Fidan’ın çirkin ithamlara maruz bırakıldığı” öne sürülen şikayet dilekçesinde, paylaşımda ağır ithamlarda bulunulduğu, iftira atılarak, aile yaşantısında hiç yaşanmamış olaylar yaşanmış gibi gösterildiği belirtildi.

EVRENSEL VE BİRGÜN’E DAVA

Yapılan her iki şikâyette Birgün ve Evrensel gazeteleri hakkında da “hakaret” ve “iftira” suçlarından dava açılması talep edildi.