İrfan Değirmenci’den İzmir adaylığı iddialarına yanıt

Yayın tarihi: 12 Şubat 2024 Pazartesi 10:19 am - Güncelleme: 12 Şubat 2024 Pazartesi 10:19 am

Genel seçimlerde Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) İzmir milletvekili adayı olan İrfan Değirmenci TİP’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddialarına ilişkin konuştu. Değirmenci, “Ben halkımızın mücadelesini büyüteceğim her yerde bana uygun görülecek her pozisyona adayım” dedi.

Gazeteci İrfan Değirmenci, geçtiğimiz günlerde Halk TV’den ayrıldığını duyurdu. Değirmenci’nin ekrana veda etmesinin ardından İzmir’den veya Ankara’nın Çankaya ilçesinden belediye başkan adayı olacağına yönelik iddialar ortaya atıldı.

“UYGUN GÖRÜLECEK HER POZİSYONA ADAYIM”

İddialara ilişkin Gerçekizmir’e konuşan Değirmenci, “Bunun İzmir’de konuşuluyor olması beni çok mutlu ediyor. Başka şehirlerde de konuşuluyor olması mutlu ediyor. Ben halkımızın mücadelesini büyüteceğim her yerde bana uygun görülecek her pozisyona adayım” dedi.

‘İzmir seçenekler arasında mı?’ sorusunu yanıtlayan Değirmenci, “Parti Meclisi’miz var, her partide olduğu gibi. Tartışacağız, konuşacağız. Süreç belli en geç 20 Şubat’ta Yüksek Seçim Kurula’na(YSK) listeler teslim edilmiş olacak. Genel seçimlerde milletvekili seçildik aslında itirazlarımı kabul etmiş olsalardı elimizde belgeler vardı ama mücadele devam ediyor. Bir kez kaybettiysen bir daha dene ama bir daha yenil ama daha güzel yenil” ifadelerini kullandı.

İrfan Değirmenci ekranlara veda etti, siyasete atılıyor

Kaynak: TELE1