Hamaney’e yakın isim koronavirüsten hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 2 Mart 2020 Pazartesi 11:50 am - Güncelleme: 2 Mart 2020 Pazartesi 5:03 pm

Çin’in koronavirüs nedeniyle 42 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurmasıyla, virüs yüzünden dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı üç bini aştı. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile yakınlığıyla bilinen meclis üyesi Seyid Muhammed Mir-Muhammed koronavirüsten yaşamını yitirdi.

 

Ölümlerin yüzde 90’ından fazlası, virüsün geçen yıl ilk ortaya çıktığı yer olan Çin’in Hubei bölgesinde ancak diğer 10 ülke de koronavirüs can aldı. Bunların 50’den fazlası İran, 30’dan fazlası da İtalya’da.

Dünya genelindeki vaka sayısı ise neredeyse 90 bini geçti. Çin dışındaki vaka sayısındaki artış, şu anda Çin’dekinden daha hızlı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) çoğu hastada hafif belirtiler görüldüğünü ve ölüm oranının yüzde 2 ila yüzde 5 gibi göründüğünü açıkladı.

İran’ın dini lideri Ali Hamaney’e danışmanlık yapan konseyin üyelerinden biri yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle hayatını kaybetti.

Koronavirüs kabusu devam ediyor! Ölü sayısı 3 bine yaklaştı

HAMANEY’İN EN YAKINI ÖLDÜ

Danışman Muhammed Mirmohammadi , İran’da Koronavirüs sebebiyle ölen ilk üst düzey devlet yetkilisi oldu.

İran’da Koronavirüs taşıdığı tespit edilen isimler arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume Ebtekar ve hükûmet sözcüsü de bulunuyor.

Büyük tehlike gözler önüne serildi… İşte Koronavirüs’ün diğer virüslerle kıyaslaması