İran’dan ABD’ye: Trump yargılanmazsa intikam alacağız

Yayın tarihi: 4 Ocak 2022 Salı 11:02 am - Güncelleme: 4 Ocak 2022 Salı 11:02 am

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Amerika’nın gerçekleştirdiği süikast ile öldürülen General Kasım Süleymani için Trump’ın cinayetten yargılanması gerektiğini, aksi takdirde intikam alınacağını söyledi.

ABD tarafından 3 Ocak 2020’de Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen hava saldırısında öldürülen eski İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, ölümünün 2. yılında  İran’ın başkenti Tahran’daki İmam Humeyni Musalla Camisi’nde düzenlenen törenle anıldı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, yaptığı açıklamada, “Donald Trump ve (eski dışişleri bakanı Mike) Pompeo, General Kasım Süleymani’ye suikast düzenlemek suçundan adil bir mahkemede yargılanmazsa Müslümanlar şehidimizin intikamını alacaktır” ifadelerini kullandı.

Reisi, “Saldırgan, katil ve asıl suçlu olan o zamanki ABD Başkanı, İslam’ın ‘kısasa kısas’ yasasına göre yargılanmalı ve Allah’ın hükmü ona karşı uygulanmalıdır” dedi.

İran’ın İslami yasalarına göre, kurbanın ailesi uzlaşma yoluyla ‘kan parası’ almayı kabul etmedikçe hüküm giymiş bir katil idam edilebilir. İran Başsavcısı Muhammed Cafer Montazeri, devlet televizyonuna verdiği demeçte, İranlı yargı yetkililerinin, davada 74’ü ABD vatandaşı da dahil olmak üzere 127 şüpheliyi belirledikten sonra 9 ülkedeki yetkililerle iletişime geçtiğini söyledi.

Hülya Avşar’la Ahmet Hakan’ın rakı masası gündem oldu