İran’da protestolar devam ediyor! Arkadaşları tutuklanan üniversiteliler sokağa döküldü

Yayın tarihi: 26 Kasım 2022 Cumartesi 11:39 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2022 Cumartesi 11:39 pm

İran’da Mahsa Amini protestolarında arkadaşları tutuklanan Emir Kebir Teknoloji Üniversitesi öğrencileri oturma eylemi yaptı. Öğrenciler arkadaşlarının serbest bırakılana kadar eylemi devam ettireceklerini söyledi. Yine Tahran’daki Allame Tebatebayi Üniversitesi, İsfahan Teknoloji Üniversitesi ve Kerec kentindeki Harezmi Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere birçok üniversitede öğrenciler protestolara devam etti.

İran’ın başkenti Tahran’daki Emir Kebir Teknoloji Üniversitesi’nde dersleri ve sınavları boykot eden öğrenciler, arkadaşlarının tutuklanmasını protesto ederek oturma eylemi yaptı. Öğrenciler, okuldan uzaklaştırmaların durdurulması ve gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılması yönündeki talepleri yerine getirilene kadar oturma eylemini sürdüreceklerini ifade etti.

Protestolarını sürdüren başkentteki Allame Tebatebayi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri de “Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” dolayısıyla 25 Kasım – 10 Aralık tarihlerinde düzenlenen “16 Günlük Aktivizm Kampanyası” çerçevesinde “16 Turuncu Gün” münasebetiyle fakülteyi turuncu semboller ve yazılarla donattı.

İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı’nın (HRANA) yayınladığı görüntülerde ise İsfahan Teknoloji Üniversitesi’nde yüzlerce öğrencinin sloganlar atarak yürüyüş yaptığı görüldü.

Elburz eyaletinin Kerec kentindeki Harezmi Üniversitesi ve Amol şehrindeki Yeni Teknolojiler Üniversitesi’nde de protestolar devam etti.

Şehit Beheşti Üniversitesi öğrencileri ise Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı milis gücü Besic üyesi öğrencilerin fotoğraflarının yer aldığı “iftihar tablosuna”, gösterilerde yaşamını yitirenler ile tutuklu arkadaşlarının isimlerini astı.

İran’da polis müdahalesi sonucu 4 kişi daha yaşamını yitirdi