İran’da göstericilere “Allah’a karşı savaş” suçlaması! İdam cezası istenecek

Yayın tarihi: 25 Ekim 2022 Salı 5:44 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2022 Salı 5:44 pm

Tahran Savcısı Ali Salihi, şeriat karşıtı direniş eylemlerine katılan dört eylemciye idam cezası öngörülen “Allah’a karşı savaş” suçlamasının yöneltildiğini açıkladı.

İran İslam Cumhuriyeti’nde 13 Eylül tarihinde 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin başörtüsü dayatmasına karşı çıktığı için gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesiyle başlayan şeriat karşıtı direniş eylemlerine yönelik baskılar artarak devam ediyor.

“KUTSAL İRAN İSLAM CUMHURİYETİ”

Mizan Online’a konuşan Tahran Savcısı Ali Salihi, eylemlere katılan dört eylemci hakkında idam cezası öngörülen Muharebe (Allah’a karşı savaş) suçlamasının yöneltildiğini açıkladı.

Ali Salihi suçlamayla ilgili olarak, “Bu kişiler toplumu ve halkı terörize etmek için silah kullandı, güvenlik görevlilerini yaraladı, ülkenin güvenliğini bozmak ve kutsal İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı çıkmak niyetiyle hükümete ve halka ait malları yaktı ve zarar verdi” ifadelerini kullandı.

Salihi ayrıca 315 eylemciye “ülkenin güvenliğine karşı hareket etme niyetiyle bir araya gelmek ve gizli anlaşma yapmak”, “sisteme karşı propaganda yapmak” ve “kamu düzenini bozmak” suçlarının yöneltildiğini duyurdu.

İran’da kadınlar ‘başörtüsü kuralı’nı fiili olarak deldi