İran üç günlüğüne camileri açacak

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2020 Salı 2:36 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2020 Salı 2:36 pm

Koronavirüs nedeniyle 6 bin 685 kişinin hayatını kaybettiği İran, önümüzdeki hafta Kadir Gecesi dahil olmak üzere camileri üç günlüğüne açma kararı aldı. Sağlık Bakanı ise “Yapılabilecek en büyük stratejik hata, koronavirüsün bittiğini düşünmek” uyarısında bulundu.

Koronavirüs önlemlerini gevşeten İran’da önümüzdeki hafta Kadir Gecesi’nden başlamak üzere üç gün boyunca camiler ibadete açılacak.

Tedbirleri gevşeten Almanya’da yeni vaka sayısı 2.6 kat arttı

Ancak camilere gidecek olanları uyaran Sağlık Bakanı Said Nemeki, “Yapılabilecek en büyük stratejik hata, koronavirüsün bittiğini düşünmektir. İhmalkârlık nedeniyle her an kötü koşullara geri dönebiliriz” dedi.

Nemeki, sosyal mesafeyi koruyabilmek için önceliklerinin tören ve ibadet gibi toplu etkinlikleri stadyum benzeri açık hava alanlarında gerçekleştirmek olduğunu açıkladı. Bakan, her türlü toplu etkinlikte hijyen kurallarına maksimum derecede uyulması gerektiğini de belirtti.

Koronavirüs salgınının Ortadoğu’daki merkezi olan İran, mart ayında hayata geçirilen pek çok tedbirle birlikte camileri ve ibadethaneleri de kapatmıştı.

Ancak vaka ve ölüm sayısındaki düşüş eğiliminin ardından önlemlerin gevşetildiği ülkede, az tehlikeli veya beyaz bölge olarak tespit edilen yerleşim birimindeki camiler bu ay başında ibadete açılmıştı.

Uzmanlar ikinci salgın dalgası uyarısı yaparak önlemlerin hızla gevşetilmesine karşı çıkıyor.

İran’da son 24 saatte tespit edilen 1481 yeni vakayla birlikte toplam vaka sayısı 110 bin 767’ye ulaştı. Salgın nedeniyle şimdiye kadar 6 bin 685 kişi yaşamını yitirdi.