İran-İsrail gerilimi! ABD ‘misilleme’ bekliyor

Yayın tarihi: 13 Nisan 2024 Cumartesi 4:29 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2024 Cumartesi 8:46 pm

Haber: Bişar Arslan

ABD’nin gündeminde İran-İsrail gerilimi var. İsrail’in İran’ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına hava saldırısının arından Washington’da ‘misilleme’ beklentisi oluştu.

İsrail İran’ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda iki önemli general dahil olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetmişti.

İran, Suriye’nin başkenti Şam’daki konsolosluk binasına düzenlenen saldırı dolayısıyla İsrail’i açık olarak tehdit etti. Tahran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın ‘saldırganı cezalandırmak için meşru müdafaa’ paylaşımı İran’dan İsrail’e olası bir saldırını beklentisini artırdı.

ABD MİSİLLEME BEKLİYOR

ABD’nin konuya ilişkin yaklaşımını ise TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat anlattı. ABD’de beklentinin İran’dan İsrail’e yönelik bir misilleme olduğunu kaydeden Polat, olası bir saldırıda ABD’nin İsrail yanlısı bir politika izleyeceğini söyledi.

Polat şu ifadeleri kullandı:

Biden yönetiminin istihbarat başta olmak üzere birçok kanadından İran’ın İsrail’e olası misilleme yapacağına ilişkin haberler var. Washington’da bir beklenti var. Bu ne zaman, nasıl olacak bilinmiyor ama bu haberlerin büyük bölümünde Biden yönetiminin böyle bir saldırı konusunda İsrail’i koruyacağı söyleniyor.

İran ile de birtakım ilişkiler kurulmak isteniyor. ABD’nin İran’la ilişkisi olan ülkeleri devreye sokarak temaslarda bulunduğu konuşuluyor. Blinken ve Hakan Fidan da bir görüşme yaptı. Bu görüşmede İran meselesinin konuşulduğu biliniyor. Bu saldırıyla ilgili Türkiye de devreye sokulmak isteniyor.

İran-İsrail gerilimi artıyor! Hürmüz Boğazı’nda bir gemiye el konuldu

Kaynak: HABER MERKEZİ