Irak’tan petrol ihracatında günlük 100 bin varil kısıtlama

Yayın tarihi: 18 Mart 2024 Pazartesi 5:20 pm - Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 5:20 pm

Irak Petrol Bakanlığı, gelecek aylarda petrol ihracatında günlük yaklaşık 100 bin varillik bir kısıtlamaya gideceğini açıkladı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün(OPEC) ikinci büyük ihracatçısı Irak’tan petrol ihracatında kısıtlama kararı geldi.

Irak Petrol Bakanlığı, gelecek aylarda petrol ihracatında günlük yaklaşık 100 bin varillik bir kısıntıya gideceğini ve ihracatı üç milyon 300 bin varil seviyesine düşüreceğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkenin günlük petrol ihracatı gelecek aylarda ÜÇ milyon 300 bin varil seviyesine düşürülecek.

Irak’ın Ocak ayındaki petrol ihracatı üç milyon 434 bin varil, Şubat ayında ise üç milyon 339 bin varil olarak gerçekleşmişti.

OPEC, İHRACATI DÜŞÜRME KARARI ALMIŞTI

OPEC geçen yıl kasımda yaptığı açıklamada, bazı üye ülkelerin gönüllü ek üretim kesintisine gideceğini duyurmuştu.

Buna göre, 2024’ün ilk çeyreğinde Suudi Arabistan günlük bir milyon varil, Irak günlük 223 bin varil, Birleşik Arap Emirlikleri günlük 163 bin varil, Kuveyt günlük 135 bin varil, Kazakistan günlük 82 bin varil, Cezayir günlük 51 bin varil, Umman günlük 42 bin varillik üretim kesintisine gideceği ve gönüllü kesintilerin, piyasa koşullarına bağlı olarak kademeli olarak azaltılacağı kaydedilmişti.

(AA)

Irak PKK’yı ilk kez ‘yasaklı örgüt’ ilan etti

Irak Petrol Bakanlığı, gelecek aylarda petrol ihracatında günlük yaklaşık 100 bin varillik bir kısıtlamaya gideceğini açıkladı.

Kaynak: AA