Irak’ta Sadr ile yargı karşı karşıya

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 2:26 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 2:28 pm

Irak’ta Şii siyasi ve dini lider Mukteda es-Sadr’ın destekçileri yaklaşık bir aydır meclis önünde sürdürdükleri oturma eylemini yargı binasının önüne taşıdı.

Sadr destekçileri, Bağdat’taki Yüksek Yargı Konseyi binası önünde toplanarak oturma eylemi başlattı. Eylemciler bina önünde çadır kurarak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan’ın istifasını istedi.

Sadr’ın talimatları ve bilgisi dahilinde yapılan protesto, Sadr ile yargı erkinin karşı karşıya gelmesine neden oldu.

SADR EYLEME SON VERİLMESİNİ İSTEDİ ANCAK ÇADIRLAR SÖKÜLMEDİ

Ülkedeki siyasi liderler ve yargıdan gelen tepkiler sonrası Sadr, yargı önündeki eyleme son verilmesini istedi. Sadr’ın eylemcileri yargı önünden çekilse de liderlerinin verdiği talimat gereğince çadırlarını bu alandan sökmedi.

3 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

Yargı Konseyi Başkanı Zeydan da dün yapılan eyleme karşı harekete geçerek, hemen yargı yönetimini topladı. Sadr Hareketi’nin lider takımında yer alan ve sosyal medyadan yargıyı eleştiren 3 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Bu kişiler hakkında “taşınır ve taşınmaz mallarına el konulması ve yurt dışına seyahat yasağı” kararı da verildi. Yargının Sadr ve ona bağlı askeri kanadın önemli kişileri hakkında da benzer kararlar alması bekleniyor.

Irak yargısından Sadr’ın talebine yanıt