Irak’ta ilk aşılar yapılmaya başlandı

Yayın tarihi: 4 Mart 2021 Perşembe 1:03 pm - Güncelleme: 4 Mart 2021 Perşembe 1:03 pm

Çin hükûmetinin Irak’a hediye ettiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı Kerkük’te ilk olarak sağlık personeline yapıldı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Erbil’de de Sinovac aşısı uygulanmaya başladı.

Kerkük’te Covid-19 ile mücadele kapsamında ilk Sinopharm aşısı, Bağdat Yolu Sağlık Merkezi’nde Sağlık Müdür Yardımcısı Sabah Namık’a yapıldı. Basına açıklamalarda bulunan Kerkük Sağlık Müdürü Nebil Boşnak, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Kerkük’te aşıya başlandığını belirtti.

Çin tarafından Irak’a hediye edilen Sinopharm aşısının kullanıldığına dikkat çeken Boşnak, aşının öncelikli olarak sağlık personellerine yapılacağını ifade etti. Kerkük’te beş ayrı merkezde aşılamaya başlandığı bilgisini veren Boşnak, önümüzdeki günlerde merkez sayısının artırılacağını aktardı.

Boşnak, aşının Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak yapıldığını, sağlık personellerinden sonra yaşlı kesimin aşılanacağını kaydetti.

ERBİL’DE DE İLK AŞI YAPILDI

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Erbil’de de aşılama başladı. Rûdaw’a konuşan Erbil West Acil Hastanesi yoğun bakım ünitesi çalışanı ve Kürdistan Bölgesi’nde aşıyı ilk alan kişi Goran Othman, “Bu özel bir duygu” dedi.