‘İptal’ kararına rağmen Kanal İstanbul projesindeki inşaatlara tam gaz devam

Yayın tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi 6:31 am - Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi 6:31 am

Kanal İstanbul proje alanı olarak adlandırılan ve İstanbul’un en verimli arazileri olan bölgede mahkemenin ‘iptal’ kararına rağmen Emlak Konut ve TOKİ’nin inşaatları yapılmaya devam ediyor. CHP’li eski İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman “Devletin kurumları kaçak inşaat yapar mı? Yeri geldiğinde vatandaşın tarlasındaki ahıra müdahale eden bakanlık, söz konusu kendisi olduğunda, yandaş müteahhitler olduğunda tam gaz inşaatlara devam ediyor.” dedi.

Sözcü’de yer alan habere göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çılgın projesi Kanal İstanbul’un etrafında kurulması planlanan verimli tarım ve orman arazilerini imara açan planlar; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2021’de onaylanarak 3 etap halinde itirazlar için askıya çıkarılmıştı. Planlara karşı hukuk mücadelesi başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) açtığı davalar sonucu bölgenin bütün planları İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından 2023 Aralık ve 2024 Ocak ayında ayrı ayrı verilen kararla iptal edildi.

MURAT KURUM GÜNDEMİMİZDE YOK DEMESİNE RAĞMEN İNŞAAT TAM GAZ DEVAM

İstanbul 3. İdare Mahkemesi de Emlak Konut Dursunköy projesinin bulunduğu 2. Etabın imar planlarını 29 Aralık 2023’te iptal etmişti. Bakan olduğu dönemde planlara onay veren Cumhur İttifakı’nın İBB Başkanı Adayı Murat Kurum’un yerel seçim sürecinde “gündemimizde yok” demesine rağmen kanalın çevresindeki lüks konutların inşaatı tam gaz devam ediyor.

MAHKEME KARARINA RAĞMEN SÜRÜYOR

THY ve Emlak Konut’un etaplar halinde Arnavutköy Dursunköy’de inşa ettiği dev konut projesi ve TOKİ’nin Arnavutköy Baklalı Köyü’nde 5 etap halinde inşa ettiği Kanal İstanbul manzaralı toplu konut projeleri de mahkeme kararına rağmen sürüyor.

CHP’Lİ ATAMAN’DAN TEPKİ: MAHKEME KARARINA RAĞMEN DEVAM EDİYOR

CHP’li eski İBB Meclis Üyesi olan Bodrum ve Muğla Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, inşaatlara tepki göstererek “Bakanlığın yeni imar planı ve madde 18 uygulaması yapması gerekirken hiçbir şey olmamış gibi Dursunköy’de Emlak Konut’un 13 bin 500 konut inşaatı tüm hızı ile devam ediyor. Aynı şekilde TOKİ’nin Baklalı’da 3600 konutluk projesi de sanki mahkeme kararı yokmuşcasına devam etmekte. Devletin kurumları kaçak inşaat yapar mı? Yeri geldiğinde vatandaşın tarlasındaki ahıra müdahale eden bakanlık, söz konusu kendisi olduğunda, yandaş müteahhitler olduğunda tam gaz inşaatlara devam ediyor.”

 

 

Kaynak: Sözcü