İptal isteyen depremzedelerden ‘kapatma bedeli’ talep ettiği iddia edilen Türk Telekom’dan açıklama

Yayın tarihi: 1 Kasım 2020 Pazar 9:05 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2020 Pazar 11:13 pm

İzmir’deki depremden etkilenen bir vatandaşa, “Ya dondurursunuz ya da iptal için 100 bin lira ödersiniz” yanıtı verdiği iddia edilen Türk Telekom konuyla ilgili, “Depremde hasar görmüş veya yıkık binalardaki kullanıcılarımızın mağdur olmaması adına müşterilerimize; hat dondurma, fatura erteleme ve cezasız iptal seçenekleri sunuyoruz” açıklamasını yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin paylaştığı videoda İzmir’deki depremden evinin ağır hasar gördüğünü belirten bir vatandaş Türk Telekom’a iptal için başvurduğunu söyledi.

Emekli öğretmen olduğunu belirten vatandaş “TT Net’im var, internetim var, bir de telefonum var. Üçü için iptal için aradım, benden aletin parasını istediler. Ben çadıra mı nakil yaptırayım, ‘Ya dondurma ya da iptal edersin ve 100 bin kusur lira ödersiniz’ dediler. Biraz mağdur insanların haklarını da savunsunlar” yanıtını aldığını söyledi.

TÜRK TELEKOM: HAT DONDURMA, FATURA ERTELEME VE CEZASIZ İPTAL SEÇENEKLERİ SUNUYORUZ

İddia üzerine Türk Telekom’dan açıklama geldi. Açıklamada, “Depremde hasar görmüş veya yıkık binalardaki kullanıcılarımızın mağdur olmaması adına müşterilerimize; hat dondurma, fatura erteleme ve cezasız iptal seçenekleri sunuyoruz” denildi.

“Kesintisiz iletişimi sağlamak adına tüm tedbirleri aldık” diyen Türk Telekom’un açıklamanda şu ifadelere yer verildi:

“Tüm ülkede büyük bir üzüntüye neden olan, 30 Ekim Perşembe tarihinde İzmir başta olmak üzere çevre illerde de etkisi hissedilen deprem sonrasında seferber olduk. Kesintisiz iletişimi sağlamak adına tüm tedbirleri aldık ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın her türlü iletişim ihtiyaçlarını aksaklığa ve mağduriyete mahal vermeden karşılamak için hız kesmeden çalıştık.

Depremde hasar görmüş veya yıkık binalardaki kullanıcılarımızın mağdur olmaması adına Evde/İşte internet, sabit telefon ve Tivibu abonelikleri için müşterilerimize; hat dondurma, fatura erteleme ve cezasız iptal seçenekleri, mobil abonelerimize GB ve dakika faydaları sunuyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”