iPhone üretimini ciddi ölçüde yavaşlatabilir

Yayın tarihi: 18 Nisan 2022 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 17 Nisan 2022 Pazar 11:59 am

Koronavirüs pandemisi sırasında üretim ve dağıtım kaynaklarında yaşanan tedarik sorunları teknoloji dünyasını da derinden etkilemeye devam ediyor. Oyun konsolundan telefona kadar pek çok teknolojik ürünün üretiminde stok sorunu yaşanıyor.

Son dönemde Çin’de vaka sayılarının yeniden artmış olması ve bu artışın önüne geçebilmek için önlemlerin sıkılaştırılması, teknoloji şirketleri için yeni bir tedarik sorununun kapıda olduğunu gösteriyor. Bu tedarik sorunları Apple’ı da pas geçmeyecek gibi görünüyor.

Çin yönetimi tarafından açıklanan yeni karantina kuralları kapsamında, Apple’ın ürünlerinin üretiminde görev alan Pegatron şirketi de bazı tesislerini kapatmak durumunda kaldı. Çin’de yaşanan bu süreç, özellikle iPhone 13 ve iPhone 13 SE üretimini sekteye uğratabilir.

iPhone üretimi

 

Çin’den gelen haberlere göre Apple yöneticileri şu sıralar Çin’deki yetkililerle görüşerek, karantina sürecinin üretimi etkilememesi için çözüm arıyor. Apple telefonlarını üreten Foxconn ve Pegatron’un yanı sıra Quanta Computer da karantina nedeniyle bazı tesislerini kapatmak zorunda kaldı. Quanta Computer da Apple’ın Mac ürünlerinin üçte birini üreten şirket olarak tanınıyor. Kısacası karantina sadece Apple telefonların ve tabletlerin değil, tüm Apple ürünlerinin üretimini sekteye uğratıyor.

Çin’deki karantina sürecini ele alan Reuters, karantina sürecinin uzaması halinde Apple’ın ciddi sorunlarla karşılaşabileceğine dikkat çekerken, şirketin üretimin bir kısmını karantinadan etkilenmeyen bölgelere taşımak zorunda kalabileceğini belirtiyor.

Apple App Store yüzünden köşeye sıkıştı