iPhone tasarımını sızdıranlar büyük tepki topladı

Yayın tarihi: 24 Eylül 2021 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 23 Eylül 2021 Perşembe 3:19 pm

Akıllı telefon şirketleri içerisinde önemli bir yere sahip olan Apple iPhone tasarımını sızdıranlar için yeni yaptırımlar düşünüyor.

Bildiğiniz üzere bazen hiç beklenmeyen şekilde iPhone cihazları hem tasarım hem de yazılım açısından sızdırılıyor. Bu durum kullanıcılarda hiçbir heyecan kalmamasına neden oluyor.

Mesela son cihaz olan iPhone 13 modeli büyük oranda kullanıcılar tarafından beklendiği gibi geldi. Bunun nedeni elbette bilgi sızdıranlardı. Bazıları para karşılığında bilgi sızdırırken kimileri ise tasarımı ağzından kaçırayabiliyor. Sonuç olarak Apple istediği heyecanı konferanslarda yaratamıyor.

iPhone tasarımını

Apple’ın CEO’su Tim Cook konu ile ilgili tüm çalışanlara e-posta gönderdi. Detaylara bakıldığında burada sert bir dil kullanıldığı görülüyor. Elbette bunu doğrudan bir şekilde çalışanlarına hissettirmedi. Bunun yerine bilgi sızdıranlar Apple markasına ait değildir ifadesini kullandı.

 

Bilgiyi aktaran kişiler ile ilgili elinden geleni yapacağını belirten Tim Cook onların az sayıda olduğunu söyledi. Özel bilgileri sızdıran kişilerin kesinlikle Apple ile bağlarının olmadığını ifade etti. Böylece bilgi sızıntısı yapan kişilerle ilgili son derece ağır konuşmuş oldu.

Tim Cook Epic ile mücadelesi hakkında konuştu: “İleriye bakacağız”

Çalışanlarına teşekkür ederek e-posta mesajını sonlandıran Tim Cook güven vermeye çalıştı. İşin aslına bakacak olursak Apple hem çalışanlarına fazla yüklenmek istemiyor hem de sızıntıların önüne tamamen geçme derdinde.