iPhone SE 4 ertelenebileceği söyleniyor

Yayın tarihi: 9 Ocak 2023 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 7 Ocak 2023 Cumartesi 10:33 pm

Apple, ilk model ile ikinci nesil arasında dört yıllık bir boşluk olmasına rağmen her iki yılda bir yeni nesil iPhone SE’yi piyasaya sürdü. 2024’de piyasaya sürülmesi beklenen iPhone SE 4’nin ise ertelenebileceği söyleniyor.

Apple geçen yıl iPhone SE 2022’yi yani üçüncü nesil varyantını duyurdu. İphone SE 4 olarak çıkması beklenen yeni nesil SE modelinin 2024 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyordu.  Son gelen bilgilere göre Apple Analisti Ming-Chi Kuo, şirketin iPhone SE 4’ü piyasaya sürme planlarını iptal ettiğini açıkladı. Kuo, bir Medium gönderisinde Apple’ın tedarik zinciri ortaklarına üretim ve sevkiyat konusunda talimat verdiğini belirtti. 2024 iPhone SE planları ertelenmedi, bunun yerine iptal edildi. Bu, Apple’ın iPhone ürün portföyündeki en uygun fiyatlı SE serisini çalışmalarından çıkardığını gösteriyor.

iPhone SE 4

 

Apple’ın kendi temel bant yongaları sürümü üzerinde çalıştığı bildirildi. Yıllardır söylenti değirmeninde hemen köşede olduğu bildirildi. Kuo’ya göre, SE 4’ün, işler ters giderse diye Apple için ana bant çipine sahip test cihazı olması gerekiyordu. Her şey yolunda gitseydi, aynı çip 2024’te iPhone 16 serisine girecekti. iPhone SE 4 artık iptal olma ihtimaliyle karşı karşıya kaldığından, Apple’ın özel şirket içi modem çipleriyle deneme planlarını değiştiriyor. Qualcomm’un yonga setleriyle aynı seviyede olup olmayacağı konusunda endişeler var.

Amerikalı çip üreticisi, iPhone SE 4’ün potansiyel iptalinden en büyük çıkar sağlayacak gibi görünüyor. Apple, Qualcomm için önemli bir gelir kaynağıdır. Görünüşe göre Cupertino merkezli teknoloji devi, iPhone 16 serisi için ve en az 2025’e kadar yarı iletken şirkete bağlı kalacak.

Şirketler asgari ücret açıklaması sonrası maaş belirlemede zorlanıyor