iPhone SE 2020 Apple’ı mutlu etti

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2020 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 1 Ağustos 2020 Cumartesi 8:15 pm

Apple geçtiğimiz çeyrekte iPhone SE 2020 sayesinde önemli bir sıçrama gerçekleştirdi.

iPhone SE 2020 Apple’ı coşturdu. Malum, koronavirüs salgını yüzünden pek çok sektörde işler durma noktasına geldi. Bu salgından en çok etkilenen sektörlerden birisi de teknoloji ve akıllı telefon pazarı oldu.

Pek çok ülkede sokağa çıkma yasakları ilan edilmesinden ötürü akıllı telefon satışları durma noktasına gelmişti. Neyse ki ikinci çeyrek itibariyle pek çok ülke normalleşme süreci için önemli adımlar attı. Günün sonunda akıllı telefon satışları artsa da pek çok üretici geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre daha düşük bir satış grafiği ortaya koydu. Biri hariç.

iPhone SE 2020

Canalys tarafından açıklanan verilere göre mobil pazarda ilk 5’te yer alan firmaların 4’ü daha düşük bir satış grafiği çizdi. Apple ise aynı dönemde satışlarını yüzde 25 oranında arttırmayı başardı.

Apple’ın bu başarısının sırrı ise bu yıl içinde satışa sunulan uygun fiyatlı modeli iPhone SE 2020’de saklı. Ülkemizde 5300 TL gibi bir fiyattan satışa sunulan iPhone SE 2020 özellikle Çin’de büyük ilgi gördü. Haliyle bu durum Apple’ın satışlarına fazlasıyla olumlu bir şekilde yansıdı.

Genele bakıldığında Apple geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde 36 milyon telefon satarken, bu yıl 45.1 milyon telefon satmayı başardı. Üstelik bunu koronavirüs sürecine rağmen yaptı. Muhtemelen virüs süreci bu kadar katı olmasaydı Apple’ın satışları çok daha fazla olabilirdi.

Üstün görüntü oluşturma performansı klasik S serisi ile birleşti