iPhone satışları koronavirüs’den ciddi etkilenmiş

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 21 Temmuz 2020 Salı 7:18 pm

Dünyada işsizliğin baş göstermesinin ardından telefon pazarında bir daralmanın yaşanacağı söyleniyordu. Bugün yayınlanan araştırma raporları ile iPhone satışları hakkında son durum da ortaya çıktı.

iPhone satışları koronavirüs’den ciddi etkilenmiş. Counterpoint Research tarafından bugün paylaşılan yeni satış raporlarına göre, Apple’ın ABD’deki satışları, 2020’nin ikinci çeyreğinde 2019’un ikinci çeyreğine göre yüzde 23 azaldı.  Geçen yıl daha fazla iPhone satan Apple’ın bu yıl salgından etkilendiği açıkça görülüyor. Ancak Apple yine de 399 dolarlık iPhone SE 2020 modeli ile büyük bir çıkış yapmaya hazır görünüyor.

iPhone satışları

Counterpoint Research, iPhone SE 2020‘nin beklentilerin üzerinde satış gerçekleştirdiğini bu yükselişin 2020’nin sonuna kadar da devam edeceğini belirtiyor.

ABD akıllı telefonlarının genel satışları 2020 yılının ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 25 düştü. Ancak Apple ve Samsung, güçlü yapısından ve sadık kullanıcılarından dolayı satışları diğer markalardan biraz daha iyi koruyabildi. Apple’ın durumunda, Nisan ayında piyasaya sürülen yeni iPhone SE 2020, çeyrek boyunca Apple’ın satış hacimlerine de yardımcı oldu.

Counterpoint Research’e göre, Mart ortasından Nisan ortasına kadar genel olarak akıllı telefon pazarında satışlar oldukça azaldı. Ancak salgının hafiflemesi ve perakende mağazalarının yeniden açılmaya başlaması ile Nisan ayının ortasından sonra satışlar toplama evresine girdi. Eğer dünyada ikinci dalga yaşanmaz ise muhtemelen 2020’nin son çeyreğinde satışlarda bir toplanma yaşanabilir.

Koronavirüsün kobilere etkisi nasıl oldu? İşte detaylar